Kosárlabda

2023.10.03. 17:30

Gyermekei születésnapján szenvedett ijesztő sérülést a DEAC kosarasa

Garamvölgyi Ákos még tavasszal sérült meg, de szerencsére közel a visszatérése.

Orosz Krisztofer

A DEAC kosarasai rosszul kezdték a szezont, hiszen vereséget szenvedtek hazai környezetben az Oroszlány ellen. Andjelko Mandics vezetőedző egyébként sincs könnyű helyzetben, rengeteg új játékos érkezett nyáron a klubhoz, idő kell, hogy összeszokjanak. A megfelelő kémia kialakításához mindenféleképpen szüksége lehet a magyar kosarazókra is. Egyikük Garamvölgyi Ákos, aki még tavasszal szenvedett súlyos sérülést, ám a múlt heti összecsapáson – igaz, még csak civilben – ott volt a hazaiak kispadján.

deac-garamvolgyi-akos-hajdu-bihar-haon-sport
A kosaras remélhetőleg hamarosan visszatérhet 
Forrás: Napló-archív

A játékos a Haonnak nyilatkozott állapotáról. – Az volt a probléma, hogy 90 fokban kificamodott a bokám, ezért volt szükség a műtétre. Öt hetet kötelezően feküdnöm kellett, ezt követően el is kezdhettem a rehabot. 

Szerencsére minden kezelést biztosítanak nekem, magam sem tudom, hány kúrán vettem részt. Szeptemberben már kocoghattam, fontos, hogy ne terheljem túl magam.

Mostanra eljutottam oda, hogy heti 2-3 tréningen veszek részt egyénileg. Nincs rajtam olyan nyomás, hogy siettetnének, így nyugodtabban tudok készülni – nyilatkozta a sportoló, majd hozzátette: reméli, két hónap múlva ismét a pályán lehet. 

Pozitívan állnak hozzá 

Habár vereséggel indult a szezon, s a mutatott játék sem volt az igazi, idővel biztosan összeszokottabb lesz a Mandics-csapat. Garamvölgyi Ákos úgy fogalmazott, nincs pánikhangulat, a céljuk pedig nem változott: be kell jutni a rájátszásba. – Mentálisan borzasztó nehéz kívülről nézni a fiúkat. Azt vettem észre magamon, hogy feszültebb vagyok, mint amikor pályára lépek, ráadásul a DEAC előtt én is Oroszlányban játszottam. 

Az első meccsből nehéz levonni következtetéseket, de több van a csapatban.

Mindenki olyan beállítottságú kosaras, hogy minden találkozót meg szeretnénk nyerni. Úgy vélem, képesek vagyunk arra, hogy ott legyünk a rájátszásban – folytatta. Garamvölgyi Ákos hangsúlyozta: A DEAC többre hivatott annál, hogy csupán hatodikok legyenek. 

Sokakat megijesztett a remek játékos sérülése
Forrás: Napló-archív

A család nagy erőt ad neki 

A debreceni kosarasról tudni illik, hogy édesapa. A rehabilitációban és a mihamarabbi felépülésben tehát hatalmas szerepe van a családnak is. A sportoló ugyanakkor elmondta, rosszabb időpontban aligha történhetett volna az eset. – Amikor május 12-én megsérültem, aznap volt a lányaim születésnapja, úgyhogy a tortázás nem jött össze. Mindennap találkoztunk, folyamatosan jöttek hozzám. Nem így szerettem volna velük több időt eltölteni, de hatalmas erőt adnak nekem mindennap – fogalmazott. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában