DEAC

2023.10.08. 19:54

Kikaptak az újonctól a debreceni röplabdások – fotókkal

A Debreceni Egyetem alakulata nagy csatában maradt alul a Szeged ellen.

Haon.hu

Vereséggel kezdte a DEAC az új szezont

Forrás: Molnár Péter

A DEAC férfi röplabdacsapata az Extraliga első fordulójában a Szegedet fogadta vasárnap délután. Nem számíthattak könnyű meccsre a debreceniek, mivel Willian és Marlon személyében két kulcsemberük sem léphetett pályára. Örömteli, hogy a szezon első bajnokijára sokan voltak kíváncsiak, áll a deac.hu beszámolójában.

A meccs elején tapadtak egymásra a felek, aztán a vendégek egy 3:0-s sorozattal kicsit elszakadtak (3:6). Ezt követően is főleg a Tisza-partiak akarata érvényesült, a hajrához közeledve 14:21 szerepelt a kijelzőn. A szett végéig sem történt nagy változás, így a Szeged tette meg az első lépést a győzelem felé.

A második játszma első szakasza ismét kiegyenlített küzdelmet hozott, majd a vendégek 4:0-s periódussal kerültek jobb helyzetbe (9:13). Szerencsére erre volt válasza a DEAC-nak, 20:19-nél már ők vezettek. A hátralévő időben nem adta olcsón a bőrét az ellenfél, ettől függetlenül összejött az egyenlítés.

A harmadik felvonásban folytatódott a hullámvasút. A periódus derekán hárommal vezettek a szegediek, akik a folytatásban jól gazdálkodtak a fórral, emiatt eldőlt, hogy legjobb esetben is csak két egységgel gazdagodhat a nyitányon a DEAC.

A negyedik etap úgy alakult, ahogy a debreceniek remélték. Bejöttek a megoldásaik, ennek hála egyre inkább kinyílt az olló, végül hat egységgel húzták be ezt a periódust.

Az ötödik játszmában sokáig nem alakult ki egynél nagyobb különbség, aztán a vendégek 9:9 után 3:0-s szakasszal jelentkeztek. A meccs végéig nem sikerült fordítania a DEAC-nak, így mindössze egy pontot szereztek. Szerdán jön a következő bajnokijuk, ekkor a Dágot látják vendégül.

Extraliga 1. forduló

DEAC-Vidux-SZRSE 2:3 (16:25, 25:22, 21:25, 25:19, 11:15)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában