Futsal

2023.09.12. 20:32

Vb: csoportmeccset vívnak az ukránok és a lengyelek Újfaluban

A Pálfi István Rendezvénycsarnokban fogadja Ukrajna futsalválogatottja ellenfelét.

Haon.hu

Berettyóújfaluban küzdenek meg az ukránok és a lengyelek

Forrás: Facebook/MVFC

A berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokot választotta ideiglenes otthonának az ukrán férfi futsalválogatott – számoltak be róla az MVFC Facebook-oldalán. A háborús helyzet miatt az ukránok az újfalui arénát jelölték ki hazai pályának, így szeptember 20-án, szerdán 18 órától ott vívják majd meg Lengyelország elleni vb-csoportmérkőzésüket. 

A B jelű négyesben rajtuk kívül Belgium és Szerbia szerepel még. A magyarok még áprilisban épp a belgák ellen harcoltak a pótselejtezőben az elitkörbe jutásért. Hazai pályán 2–1-re nyert Belgium, majd a visszavágón, Berettyóújfaluban óriási küzdelemben, büntetőkkel bukta el a továbbjutást az akkor még Turzó József vezette nemzeti együttes. A mieink Vietnámban vívnak az előttünk álló napokban két felkészülési mérkőzést, a keretbe három Mezei-Vill játékos kapott meghívást.

Idén már kétszer is megmérkőztek a felek: előbb március 3-án egy barátságos találkozó keretén belül, akkor 4–1-re nyert Ukrajna, majd öt nappal később 1–1-es döntetlenre végeztek, akkor a vb-selejtező második szakaszában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában