Debreceni VSC

2023.09.24. 09:58

Szrdjan Blagojevics: „Ezt nem engedhetjük meg magunknak”

A szerb mester kifejezetten elégedetlen volt a Loki első félidei produkciójával.

Bakos Attila

Szrdjan Blagojevics | Forrás: Napló-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga 7. fordulójában a Diósgyőri VTK vendége volt szombaton délután. A Loki a paksi mérkőzés halasztása és a kisvárdai pályagondok miatt eddig minden meccsét otthon játszotta, Miskolcra érkezett először idegenbe ebben az idényben.

A remek hangulatú és magas színvonalú találkozón a DVTK a vendégek védelmi megingásait kihasználva az első félidőben 2–0-s előnyre tett szert. A fordulást követően feljavult a cívisvárosi együttes, ami a szépítésre elegendő volt, – Bárány Donát szerzett zseniális gólt, – ám a hosszabbításban a hazai gárda egy ellentámadásból bevitte a kegyelemdöfést, amivel 3–1-re nyert. 

Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője a lefújást követően az M4 Sporton értékelte a látottakat. 

Az első félidőben nyújtott teljesítményünk messze volt a komolyan vehetőtől, nem is igazán tudom, hogy mit mondjak róla. Ha magasabb szinten akarunk versenyezni, akkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy úgy játszunk, mint az első 45 percben, mert az okozta a vereségünket

– fogalmazott.

A szerb mester úgy érzi a szünet előtt úgy futballozott csapata mint egy barátságos mérkőzésen. – Attól még, hogy a két klub szurkolói között remek a kapcsolat, nekünk nem olyan attitűddel kell pályára lépnünk. Az első játékrész alapján azt lehetett mondani, hogy még messze vagyunk egy igazán komoly csapat teljesítményétől. A fordulást követően azonban bizonyítottuk, hogy meg tudjuk csinálni, de akkor sem engedhetjük meg magunknak azt, amit az összecsapás első 45 percében mutattunk, mert az eldöntötte a végkimenetelt – hangsúlyozta.

Nem vigasztalja a szép gól

A DVSC szépítő gólját Bárány Donát sarokkal lőtte Ferenczi János passzából. Akkor benne volt a levegőben, hogy egyenlít a Loki, de sok kimaradó helyzetet –, ahogy az lenni szokott – megbüntette az ellenfél, így alakult ki a 3–1-es végeredmény. A keleti derbi kapcsán a debreceniek góllövője nyilatkozott az M4 Sportnak. – Az első félidőben nagyon sok hibával játszottunk, lefocizott minket a Diósgyőr és megérdemelte a vezetést. A szünetet követően azonban változtattunk, jött is a szépítés, ami lendületet adott, de sajnos nem sikerült kiegyenlíteni – összegzett.

Bárány Donát | Forrás: Napló-archív

Hiába szerzett szépségdíjas találatot a debreceni támadó, összességében nem vigasztalja.

Gyors döntést kellett hoznom, mert a védő lába között jött el a labda és hirtelen ilyen mozdulattal tudtam a kapuba juttatni. Nem tudom, hogy ez volt-e karrierem legszebb gólja, de igazából mindegy is, mert 3–1-re kikaptunk. Ha jött volna meg legalább 2 vagy 3, akkor annak jobban örültem volna

– fogalmazott Bárány Donát.

A Lokinak sok ideje nem lesz pihenni, hiszen szerdán pótolja majd az együttes a második fordulóból elhalasztott paksi összecsapást, ott lesz lehetőség javítani a miskolci botlást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában