DEAC kézilabda

2023.09.18. 17:08

Mándi Norbert: „Sosem vagyok teljesen elégedett”

A vezetőedző elárulta, hogy a Debreceni Egyetem alakulata a jövőben gyakran előveheti a hét a hat elleni formációt.

Haon.hu

Mándi Norbert

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton a Tatát fogadta az NB I./B-ben. Az együttes elöl és hátul is alig-alig hibázott, ennek köszönhetően pedig 36–24-re diadalmaskodott. Érdekesség, hogy a csapat az előző idényben csupán egyszer nyert két számjegyű különbséggel a bajnokságban: december közepén a Százhalombattát verte 30–20-ra – számolt be a DEAC.

– Még ilyen mérkőzés után is maradt bennem némi hiányérzet, bár én sosem vagyok teljesen elégedett – kezdte az értékelést a klub honlapjának Mándi Norbert. – Egy jó erőkből álló Tatát győztünk le, nem számítottam erre, hogy ekkora különbség lesz. A védekezésünk ezúttal remekül működött, emellett Maródi Ádám fantasztikus teljesítményt nyújtott, gyakorlatilag lehúzta a rolót. Nem volt könnyű dönteni arról, hogy melyik kapusunk kezdjen, de a jelek szerint jól választottunk. Kiválóan semlegesítettük az ellenfél beállósait, továbbá az átlövőiknek sem hagytunk sok területet. Kiemelkedő egyéni teljesítményeket láttam, ám ettől fontosabb, hogy igazi csapatmunkával nyertünk. Dolgozott a dac a fiúkban a legutóbbi összecsapás miatt, nekem és a szurkolóknak egyaránt bizonyítani akartak. Ha így folytatjuk, szép eredményeket érhetünk el, de természetesen messze van még a bajnokság vége. Sok fiatal játékosunkból áll a keretünk, így benne van a pakliban, hogy olykor hullámzóan teljesítünk – mondta a vezetőedző.
 

A végjátékban a hét a hat elleni játékot is gyakorolhatta az együttes, a tréner elmondta, a folytatásban többször nyúlhatnak ehhez a taktikai elemhez. – Terveztük, hogy a nyitott védekezés ellen előhúzzuk a tarsolyból ezt a felállást. Akadtak helyzeteink ennek köszönhetően, bár a befejezésekbe sajnos hiba csúszott. Egyébként Mándi Krisztiánnal mindig gondolkodunk újításokon, és szerencsére a srácok nyitottak ezekre – zárta mondandóját Mándi Norbert, akinek a tanítványai három kört követően négy egységgel rendelkeznek. Szombaton a Békés csarnokában gyűjthetnek újabb pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában