Úszás

2023.09.29. 16:20

Egy egész napon át úsznak Berettyóújfaluban

Az Európai Sporthét keretében idén először szervezték meg szeptember 29-én a 24 órás úszást a berettyóújfalui Bihar Termálligetben.

Haon.hu

Forrás: Bihar Termálliget-archív

A sportesemény célja, hogy megismertesse az úszás egészségre gyakorolt hatását, a fiatalokkal megszerettesse ezt a csodálatos sportágat, valamint hogy a berettyóújfaluiak és környékbeliek megismerhessék az idén júniusban átadott – Magyarország Kormánya által támogatott – fedett termálfürdőt és sportuszodát - olvasható a szervezők közleményében. 

A rendezvényre előzetes regisztráció alapján közel 120 sportoló érkezett Berettyóújfaluból, hazánk több városából, valamint a határon túlról is. Mint írják, ez a nap nem a versenyzésről szól, a program célja, hogy péntek reggel 8 órától kezdődően 24 órán keresztül a 25 méteres medencében mindig ússzon egy sportoló.

Vitányi István országgyűlési képviselő (jobbra) is részt vett az eseményen
Forrás: Bihar Termálliget-archív

A rendezvényt Vitányi István országgyűlési képviselő nyitotta meg. A sporteseményen többek között vízbe szállnak a helyi általános és középiskolások, az aquatlon U23 világbajnok Dobi Gergő, és a triatlonban junior EB ezüstérmes Dobi Lili.

Rajtuk kívül a város polgármestere, Muraközi István is úszott a délután folyamán.

Az éjszakai úszást a Berettyó Cápák sportegyesület tagjai vállalták magukra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában