Kárai Exclusive Kupasorozat

2023.09.26. 13:32

Salakovál helyett a Dakaron száguldanak

Figyelem: helyszín és időpontváltozás a Kárai Exclusive Kupasorozat utolsó állomásán!

Haon.hu

Forrás: Boros Norbert-archív

Az eredeti tervek szerint az ötfordulós debreceni ralis versenysorozatot keretbe foglalta volna a Salak Aréna elnevezésű oválpályás küzdelem a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, azaz az első, valamint az utolsó fordulónak is a Gázvezeték utcai létesítmény adott volna otthont. Ám az élet keresztülhúzta a szervezők számításait, ugyanis a márciusi szezonnyitó viadalt követően idén már biztosan nem láthatunk autóversenyt a salakos oválon.

Pedig nagy siker volt

Az október 22-re tervezett verseny törléséről a főszervezők videóban tájékoztatták a résztvevőket és a szurkolókat a kupasorozat hivatalos Facebook-oldalán. Ebben a posztban az egyik főszervező, Szikszai Béla elmondta, a tavasszal megrendezett salakos rali óriási közönségsikert aratott, mindent elmond, hogy 3500-an tekintették meg a viadalt a helyszínen. Éppen ezért nagyon sajnálják, hogy nem rendezhetik meg a Kárai Exclusive Kupasorozat utolsó fordulóját a Gázvezeték utcán, aminek a hátterében lakossági tiltakozás áll. 

A főszervező tájékoztatása szerint a környékbeli lakók az autóversenyek megrendezése ellen emeltek szót a város vezetésénél. Ennek következtében a Perényi Pál Salakmotor Stadion üzemeltetőjének már nem volt lehetősége bérbe adni a létesítményt raliverseny megrendezésére, ezért lett törölve a megmérettetés. A fejlemények eredményeként Szikszai Béla úgy véli, a márciusi volt az utolsó autós körverseny a Gázvezeték utcai pályán.

Túl a „bűvös” 100-on

A Kárai Exclusive Kupasorozat főszervezői ismételten tanúbizonyságot tettek a rugalmasságukról és kreativitásukról, ennek eredményeként nem marad el a záróforduló, „mindössze” más helyen, és más időpontban rendezik meg. A mindent eldöntő ötödik viadalnak a Dakar Ring ad otthont október 8-án, vasárnap. Úgy tűnik, az 1100 méteres hajdúhadházi pálya helyszínként jó hívószó volt a ralisok számára, mert a bejelentést követően pár nap alatt betelt az előzetesen megszabott 100 fős nevezési lista. Ekkor Szikszai Béla és Hunyadi Zoltán gondoltak egy merészet, osztottak-szoroztak, majd ötven fővel emelve,

150-re növelték az indulók létszámát, így újra lehetőség van előzetesen nevezni a Dakar Ring autóversenyre a megszokott módon, a www.wisemedia.hu honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában