Labdarúgás

2023.09.28. 12:29

Bárány Donát: „Az Újpest ellen be kell lőnünk a helyzeteket”

A DVSC szerdán fájdalmas vereséget szenvedett a Paks otthonában.

Orosz Krisztofer

Bárány Donát és Kinyik Ákos nagyot harcoltak a mérkőzésen

Forrás: NS-archív

A Debreceni VSC szerdán abban a tudatban lépett pályára a Paks otthonában, hogy amennyiben begyűjti a három pontot, élre áll az OTP Bank Liga táblázatán. Ennek megfelelően jól is kezdte a találkozót Szrdjan Blagojevics legénysége, a gólt azonban Windecker révén a hazaiak szerezték. Érezhetően megfogta a Vasutast a találat, akik minden erejükkel azon voltak, hogy kiegyenlítsék az állást. A fordulást követően ismét a cívisvárosiak akarata érvényesült, de ekkor újra jött a hidegzuhany: a volt Loki-csatár, Könyves Norbert duplázta meg a zöld mezesek előnyét. Hiába tett meg mindent a szépítésért a fehér mezes vendég csapat, nem sikerült betalálni, így a Paks 2–0-ra legyőzte Dzsudzsák Balázsékat. 

Hiányzott a gól 

A találkozón az egyik legveszélyesebb játékosnak a Loki csatára, Bárány Donát bizonyult, aki amíg a pályán volt, hatalmasat küzdött a paksi védőkkel. A lefújást követően a támadó a Haonnak értékelte a látottakat. – Jól kezdtük a mérkőzést, igyekeztünk odaszegezni a paksiakat a kapujuk elé. Ennek ellenére egy kontrából sikerült elmenniük, s megszerezték a vezetést. Innentől nehézzé vált a találkozó. Persze, mi irányítottunk, de az ő támadásaikban is benne volt a veszély. 

Ráadásul, hátrányban futballozni sosem egyszerű. Többször sikerült eljutni ígéretes szituációkig, de ezek sem voltak ziccerek.

A fordulást követően megismétlődött az első játékrész, nyomtunk, majd gólt kaptunk – fogalmazott csalódottan a közönségkedvenc. Elmondása szerint az elmúlt találkozókon is nagyrészt tudta saját játékát játszani az együttes, de a helyzetkihasználáson még csiszolniuk kell. 

Jó újra a pályán 

A tavalyi szezonban kevés szerep jutott a debreceni közönségkedvencnek, hisz a csapat házi gólkirálya, Dorian Babunszki termelte a találatokat. Az észak-macedón csatár eligazolásával Bárány Donát lépett elő első számú gólfelelőssé, ám a Paks ellen tiszta ziccerbe neki sem sikerült kerülnie. A támadó portálunknak úgy fogalmazott, remek érzés kezdőként pályára lépni hétről hétre, de szeretné, ha a gárda visszatérne a győztes útra. – Mindig jó, ha az emberre kezdőként számítanak. 

Nem voltam egyszerű helyzetben, hiszen tavaly kevesebbszer bizonyíthattam így, s mindig idő kell, hogy valaki felvegye a fonalat.

Amit kér tőlem a szakmai stáb, a legjobb tudásom szerint igyekszem teljesíteni. A kapu elé nehéz sokszor odakerülni, de minden edzésen azon dolgozok, hogy ebben is fejlődjek – mondta. 

A támadó végezetül elmondta, reméli, a hétvégi Újpest elleni rangadón sikerül visszatérniük a győztes útra, s ismét jó játékkal örvendeztetni szurkolóikat. 

A tények: 

OTP Bank Liga 2. forduló 

Paksi FC Stadion, Vezette: Bognár István 

Paks–DVSC 2–0 (1–0) 

Paks: Szappanos – Szélpál, Kinyik, Szabó – Silye (Osváth 72.), Windecker, Papp, Mezei (Horváth 82.), Kovács – Haraszti (Hahn 62.), Könyves (Böde 62.) Vezetőedző: Bognár György 

DVSC: Milosevics – Kusnyir, Romancsuk, Lagator, Ferenczi (Baranyai 89.) – Varga (Ojediran 67.), Loncsar – Bévárdi (Szécsi 67.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi 67.) – Bárány (Majdevac 87.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics 

Gól: Windecker 1–0 (14. perc), Könyves 2–0 (61. perc) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában