DVSC

2023.09.27. 19:41

Valami hiányzott a játékból, a Paks simán legyőzte a DVSC-t

A zöld mezes hazaiak végig uralták a találkozót.

Orosz Krisztofer

Hiába próbálkozott Bárány, a gól nem jött össze neki sem a Paks ellen

Forrás: Napló-archív

Sokat nem pihenhetett a DVSC a múlt hét szombati DVTK elleni vereséget követően, hiszen szerdán délután már a Paks vendégei voltak Bárány Donáték. A találkozót még a 2. fordulóban halasztották el – a hajdúságiak nemzetközi kupaszereplése miatt –, ám nem könnyíti a piros-fehérek helyzetét, hogy néhány napon belül a második idegenbeli túra várt rájuk. A Loki mondhatni rossz formában várta a Tolna vármegyeiek elleni összecsapást, a bajnokságban egymás után két 3–1-es fiaskót követően néztek farkasszemet Kinyik Ákosékkal. A tét az előző évekhez hasonlóan újfent nagy volt: a riválisokat mindössze egy pont választotta el egymástól a kezdést megelőzően – a debreceniek javára –, s egy esetleges vendég győzelemmel ismét a tabella tetejére ugorhatott volna a Vasutas. 

Rosszul kezdődött 

A találkozót a zöld mezes hazaiak kezdték, s a kezdőbe bekerülő Bévárdi meglehetősen lendületesen iramodott meg a jobb oldalon, de Szabó visszarántotta. A paksiaknak nem ízlett a Loki vehemens kezdése, taktikai szabálytalanságokkal próbálták lassítani a DVSC-t. Az 5. percben közel volt a gólhoz a Debrecen, Bárány húzott el a szélen majd tette középre a labdát, Loncsar tálalt Domingues elé, aki kicselezte magát a ziccerből. Bévárdi bevetése telitalálatnak tűnt, 10 minutum alatt kétszer futott el a szélen, de a gól egyelőre nem jött össze. Arra is ügyelnie kellett azonban a fehér mezesek 31-es számú futballistájának, hogy higgadt maradjon, kis híján besárgult az első negyed órában. A 14. percben azonban jött a hidegzuhany: Windecker fejesével a Paks szerzett vezetést (1–0). Érezhetően megfogta a cívisvárosiakat a bekapott találat, nem igazán találták a játékukat Dzsudzsákék. Az utolsó negyed órában közel volt mindkét csapat az újabb találathoz: a hazaiak kísérletét Kusnyir hárította, a kontrából pedig Domingues bólintott kapu fölé. A 32. percben Kinyik húzódott előre, cselezte ki Milosevicset, majd tette vissza lövésre, de Windecker nem tudott duplázni. A Loki legaktívabb futballistája egyértelműen Domingues volt, ám kibontakozni nem sok ideje volt, folyamatosan faragták őt Szabó Jánosék. A félidő utolsó perceire rákapcsolt a Vasutas, Romancsuk fejesénél volt a legközelebb a Debrecen az egyenlítéshez, de a gólvonalról Kovács vágta ki a játékszert. A Paks is igyekezte megduplázni góljainak számát, de Milosevics hatalmasat mentett. Az állás azonban nem változott az első félidőben, 1–0-ra vezettek Könyves Norberték. 

Nem volt visszaút 

A fordulást követően valamelyest agresszívabban kezdett a Paks, valami hiányzott a DVSC játékából. Ennek ellenére Bognár György nem tűnt elégedettnek csapata játékával. A második játékrész első lehetősége Bárány Donát előtt adódott, fejese azonban méterekkel mellé ment. Nehéz dolga volt a Vasutas futballistáinak, hiszen amikor lendületbe kerültek volna Dzsudzsákék rögtön érkezett egy Tolna vármegyei fault. A 60. percben nagy iramban kontrázott a Loki, Dzsudzsák tette szélre a labdát, majd érkezett is középre a játékszer, de Bárány nem tudott betalálni. Egy minutummal később szép összjáték végén Könyves lépett ki és megállíthatatlanul robogott a hajdúsági kapu felé, s nem hibázott, Milosevics lába között a kapuba gurított (2–0). Szrdjan Blagojevics igyekezett reagálni az újabb kapott gólra: pályára küldte Bódit, Ojedirant és Szécsit is a szerb mester. Bárány Donát kis híján ismét bejelentkezett a forduló gólja címre, de ollózása kapu fölé szállt. Folyamatosan próbálkozott a DVSC, de egyszerűen nem akartak összejönni a dolgok, a zöld mezesek kontráiban pedig mindig ott volt a veszély. Több találat azonban nem esett a meccsen, a Paks 2–0-ra megverte a Lokit.  

A tények: 

OTP Bank Liga 2. forduló 

Paksi FC Stadion, Vezette: Bognár István 

Paks–DVSC 2–0 (1–0) 

Paks: Szappanos – Szélpál, Kinyik, Szabó – Silye (Osváth 72.), Windecker, Papp, Mezei (Horváth 82.), Kovács – Haraszti (Hahn 62.), Könyves (Böde 62.) Vezetőedző: Bognár György 

DVSC: Milosevics – Kusnyir, Romancsuk, Lagator, Ferenczi (Baranyai 89.) – Varga (Ojediran 67.), Loncsar – Bévárdi (Szécsi 67.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi 67.) – Bárány (Majdevac 87.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics 

Gól: Windecker 1–0 (14. perc), Könyves 2–0 (61. perc)


 

 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában