Strandröplabda

2023.08.20. 20:34

Tizedszer adott otthont Hajdúnánás az Eötvös Kupa küzdelmeinek

Hajdú-Bihar vármegye egyik legnagyobb nemzetközi hatókörű sportrendezvénye, az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna augusztus 19-én strandröplabdával kezdődött. Hajdúnánás immár tizedszer volt kiváló házigazdája Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlás eseményének.

Haon.hu

Forrás: Szombathy András-archív

Ismét emelkedett a tornán résztvevő országok száma, hiszen először szerepeltek a versenyen izlandi és mongol játékosok. Így a torna történetében eddig 5 földrész 62 országából voltak résztvevők - olvasható a szervezők közleményében.  

Szombaton és vasárnap összesen tizenegy ország több mint 200 versenyzője szerepelt, az izlandi és a mongol játékosokon kívül finn, magyar, román, kazah, szlovák, indiai, ukrán, koszovói és lett sportolók ütötték a labdát. Számos hazai egyesület is képviseltette magát.

A strandröplabda Eötvös Kupa felnőtt női kategóriájában Eötvös DSE siker született. Berza Fanni és Pálfi Kitti győztek, így olyan neves játékosok nyomdokaiba léptek, mint például Vaida Beáta, Czene Adrienn vagy Juraszik Patrícia, akik az előző években nyertek Eötvös Kupát. Második helyen is az Eötvös DSE sportolói, Kovács Anett és Kozma Kitti végeztek. Harmadik lett a finnországi Korpilahtiból érkező Johanna Tirkkonen és Jutta Lindberg. A homokon rendezett versenyen a szervezők emlékeznek a néhány hónapja autóbalesetben elhunyt volt játékosukra, ezért Tóth Kinga Emlékversenyként rendezik a küzdelmeket. A díjakat Kinga édesanyja, Rónai Angelika adta át.

Az U20-as leány kategóriában a tavaly ezüstéremig jutó „eötvösös” Dóka Vivien és Végh Kitti vehették át Kocsis Árontól Hajdúnánás önkormányzati képviselőjétől a díjakat. A szervezők minden résztvevőnek ajándékcsomaggal kedveskedtek, emellett Hajdúnánás önkormányzata minden kategória győzteseinek egy-egy helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel. A második helyen is az Eötvös DSE sportolói végeztek, Mányi Zsófia és Nagy Laura kapták az ezüstérmeket. A harmadfik helyre Kóris Alma és Nagy Blanka értek be.

Az U18-as lányok versenyét Lábiscsák Lola és Szatmári Csenge (Gödöllői RC) nyerték. Az ezüstérmek Romániába kerültek Fekete Briana és Roxan Denisa (C. S. Westar Arad) révén. A bronzérmeket Juhász Dóra (Egri Városi Sportiskola és Lengyel Panna (Eötvös DSE) nyakába akasztották.

Az U16-os kategóriában szintén az U18-as kategóriát is nyerő gödöllői lányok végeztek az élen. Az ezüstérmek Kunhegyesre kerültek, Dobi Fanni és Rózsa Viktória gyűjteményébe. A bronzérmeket Ardelean Raluca és Bursas Roxana (C. S. Westar Arad) vehették át.

Az U14-es korcsoportban is hazai siker született. Buglyó Viktória és Moravecz Blanka (Eötvös DSE) végig nagy szívvel és akarattal játszottak és több szoros mérkőzés megnyerése után az élen végeztek. Lara Catarina Presecan és Iulia Maria Teorean Nagyváradra vitte haza az ezüstérmeket, míg a bronzérmek külön utat jártak be, Lara Mezei révén az egyik Felvidékre, Nagykaposra került, a másik Veres Petra jóvoltából maradt a Hajdúságban, Debrecenbe vette útját.

A férfi felnőtt mezőnyben sokáig úgy tűnt, hogy izlandi uralom lesz, de a távoli országból érkező versenyzők a számukra szokatlan meleget egyre nehezebben viselték, így végül egy negyedik és egy hetedik hellyel kellett megelégedniük. Végül a rutinos duó, Bagó László és Vincze Tamás diadalmaskodtak, megelőzve a Klevl'anyk Vasyl', Frantsuzov Vladislav szlovák-ukrán párt, valamint Groholy Andrást és Nádasdi Pétert.

Az U18-as fiúknál is egri győzelem született. Hornyik Barnabás ér Tóth Bálint iskolázták le a mezőnyt. Kiss László és Varga Tibor (Újfehértói Sportklub) szerezték meg a második helyet, míg a bronzérmeket Kozma Levente László és Tóth Botond, a Szent László Görögkatolikus Gimnázium játékosai nyerték meg.

Augusztus 20-án a mix kategóriában a győzelmet veretlenül szerezte meg Péteri Vanda és Budai Baslázs. Második helyen zárt Mérkőy Mira és Juhász József, míg a harmadik helyre Kiss Lorina és Veres Bence értek be. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, aki átadta az okleveleket, érmeket kupákat és különdíjakat.

Augusztus 21-én kezdődik a terem Eötvös Kupa, amely majd 23-án délután zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában