Kosárlabda

2023.08.22. 16:27

Épül a kosaras szentély Debrecen főterén

Egyelőre még a munkások és a szakemberek terepe a Nagytemplom előtti tér, de hamarosan érkeznek majd a főszereplők is.

Szabó Dóra

Épül a kosárbuli helyszíne

Fotó: Czinege Melinda

A rekkenő hőséggel is dacolnak Debrecen főterén, ahol már javában építik a 3x3-as kosárlabda-viadalok helyszínét. Augusztus 26. és szeptember 3. között három világverseny, a World Tour, a Women’s Series és az U18-as vb várja majd a Nagytemplom előtt a szakág hazai fanatikusait. A munkálatok már hétfőn elkezdődtek, a sajtó munkatársai pedig kedden délután nyerhettek bepillantást az építés aktuális fázisába. A magic sky fedés már áll, a fényeket és reflektorokat is próbálgatják, és a lelátók is egyre magasabbra nőnek. 

 

– Hétfőn kezdtük el a munkálatokat, a tervek szerint négy nap alatt készülünk el mindennel. A pénteki már hivatalos edzésnap, aztán szombaton kezdetét veszi a verseny. A lelátók mintegy 950 fő befogadására alkalmasak, akik nem tudnak már leülni, ők a kihelyezett óriáskivetítőn követhetik az eseményeket. Bár már sok sikeres rendezvényen vagyunk túl, de még mindig akadnak új kihívások, megoldandó feladatok, most az extrém meleg nehezíti meg a dolgunkat, de elbírunk mindennel – jelentette ki Kalmár Róbert szervezési igazgató.

Kalmár Róbert, Debrecen, kosárlabda
Kalmár Róbert
Fotó: Czinege Melinda

Olimpiai érmesek is érkeznek

A viadalok szervezőbizottságának elnöke, Becsky István elmondta, a World Tour már hagyományos rendezvénynek számít Debrecenben, ezúttal viszont olimpiai érmesek is érkeznek a főtérre, amely kuriózum, és jelzi, a színvonal garantált. – A férfiak után a felnőtt hölgyek kerülnek előtérbe, ők is a World Tour jegyében mérkőznek majd meg, ilyen még nem volt, ez egy újítás a FIBA-tól. Végül pedig az U18-asok küzdelmével zárul a sorozat. 

A profi női csapatok pénzdíjas versenyén két magyar gárda is lesz, számukra azért is kiemelt jelentőségű ez a megmérettetés, mert november elsejéig gyűjthetik a sorozatban a pontokat, és amennyiben az első három hely valamelyikén zárnak, akkor egyenes ágon kijutnak az olimpiára.

Szóval nagy a tét, de ha mégsem sikerülne, akkor sem kell kétségbe esniük a lányoknak, mert akkor következhetnek az olimpiai selejtezők, amit reményeink szerint meg tudunk pályázni, és meg is rendezhetünk – fogalmazott Becsky István, majd hozzátette, az eddigi évek tapasztalatai alapján idén is mintegy 1500 nézőt várnak naponta. – Mindig próbálunk valamivel kedveskedni a csodálatos debreceni közönségnek, ez idén sincs másképp, különleges ajándékokkal készülünk – árulta el, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendezvény ezúttal is ingyenesen látogatható.

Becsky István, Debrecen, kosárlabda, 3x3
Becsky István
Fotó: Czinege Melinda

A világ legjobb tizennyolc év alatti 3x3-asainak versenyén 20-20 fiú és lány nemzeti csapat feszül majd egymásnak, a felnőtt férfiak viadalán 16, míg a nőknél 12 gárda küzd majd a minél jobb szereplésért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában