Labdarúgás

2023.08.11. 10:54

Csak egy alakulatot, a kis DEAC-ot indítják

Szombaton Hajdúsámsonban már tétmérkőzésen lép pályára a DEAC második csapata.

Haon.hu

A DEAC II. számára is elindul a bajnokság

Forrás: deac.hu

Hétvégén elrajtol a vármegyei bajnokság, szombaton már pontokért lépnek pályára a csapatok. Az idei sorozatban a DASE alakulata nincs ott a mezőnyben, a 2023/24-es szezonban csak a kis DEAC indul. A miértre szakosztályvezető, Pöszmet Tibor adta meg a választ.

– Nyáron mindkét megyei csapatunkból sokan gondolták úgy, hogy máshol folytatják pályafutásukat, illetve Kovács Miklós vezetőedző sem folytatta tovább a csapat vezetőedzői feladatainak ellátását. 

Ennyi távozót nem könnyű pótolni, éppen ezért született az a döntés, hogy a 2023/24-es vármegyei bajnokságban egy alakulatot indítunk. A DASE-t már nem is neveztük az idei sorozatba, azok, akik maradtak, átkerültek a DEAC fiókcsapatába, melynek keretét tehetséges fiatalokkal töltöttük fel.

Bár nagyon fiatal kerettel vágunk neki a bajnokságnak, úgy vélem, ismerve a játékosok kvalitásait, megálljuk a helyünket a mezőnyben. A távozóknak ezúton is sok sikert kívánunk pályafutásukhoz – fogalmazott Pöszmet Tibor.

A DEAC II. első mérkőzésére idegenben kerül sor, szombaton 17 órától a Hajdúsámson otthonában lépnek pályára a fiúk. Az előző bajnoki évben kétszer találkoztak a kék-sárgákkal a debreceniek, és mindkétszer egygólos vereséget szenvedtek – olvasható a klub honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában