DVSC

2023.08.22. 10:49

Bódi Ádám: A szabadrúgások mindig különlegesek számomra

A saját nevelésű szélső káprázatos gólt szerzett a Kisvárda ellen.

Orosz Krisztofer

Forrás: Czinege Melinda

A DVSC hétfőn este 20 óra 15 perckor abban a tudatban lépett pályára, hogy amennyiben győz, megőrzi százszázalékos mérlegét az NB I.-ben. Az ellenfél az a Kisvárda volt, akik bármikor képesek borsot törni bármely együttes orra alá. A Loki játékán kezdetben még érződött a Rapid elleni vereség, de Kiziridisz fantasztikus találata megtörte a jeget. A második félidőben egyenlíteni tudott a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei csapat, de ezt követően beindult a Vasutas-henger: Dzsudzsák, Loncsar és Bódi is betalált, így 4–1-re győzött, s továbbra is hibátlan a piros-fehér alakulat. 

bodi-adam-haon-sport-hajdu-bihar-haon-sport-baranyai-nimrod
Forrás: Czinege Melinda

A lefújást követően a hajdúságiak vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics, a Haonnak elmondta, nagyon intenzív meccs volt, de büszke játékosaira. – Tudtuk, hogy javítanunk kell a Rapid elleni vereséget követően. Volt rajtunk egyfajta nyomás is, de megpróbáltunk pozitívak maradni. 

Igazi hullámvasút volt, megszereztük a vezetést, és nem tudtunk újra betalálni, ez megnehezítette a dolgunkat. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, de jól reagáltunk rá, hamar visszavettük a vezetést. A szurkolóink folyamatosan mellettünk voltak, így sikerült behúzni a mérkőzést. Persze, a különbség nagy a végeredményt nézve, de ki kell elemeznünk a találkozót és levonni a megfelelő tanulságokat.

– Egy biztos, nagyon boldogok vagyunk az újabb győzelem miatt – mondta. 

Örül a bizalomnak 

Az elmúlt időszakban egyre több szerep jut a fiatal Baranyai Nimródnak, aki a tavalyi szezon telén Mezőkövesdre került kölcsönbe, s az sem volt biztos, hogy visszatér a DVSC-be. A Loki saját nevelésű játékosa először a ZTE, majd a Rapid Wien, s legutóbb a Kisvárda ellen is pályára lépett, a Zalaegerszeg ellen ráadásul a forduló válogatottjába is beválasztották a Vasutas 20-as számú jobbhátvédjét. A Nimi becenévre hallgató labdarúgó a Szabolcs vármegyeiek elleni meccset követően portálunknak úgy fogalmazott, igyekszik minél többet tréningezni, és meghálálni a bizalmat. – Örülök, hogy újra ott vagyok a mester elképzeléseiben. A ZTE ellen szerencsére jól ment a játék, és újra megkaptam a bizalmat, amelyet igyekszek meghálálni. 

Mezőkövesden is más típusú edzések vannak, de miután visszatértem, nagyon megnyomtam a felkészülést. Például edzések után konditerem, futás és sok-sok pluszmunka. Muszáj mindent megtenni, de a legjobb terhelés mindig a meccs. A Kisvárda próbált letámadni minket, de gyorsan és magabiztosan játszottunk, így tudtunk magunkra koncentrálni.

– Belülről úgy éreztem, kontrákra rendezkedtek be – mondta. 

 

A kedvenc típusú gólja 

Mind tudjuk, ha pontrúgás és Bódi Ádám, akkor félig már felkészülhetünk az ünneplésre. A kisvárdaiak kapusa is bizonyára tisztában volt ezzel, de a szabadrúgásspecialista túljárt az eszén, s beállította a 4–1-s végeredményt. A találat mellett egyébként lendületet is hozott a Loki játékába a szélső, aki elmondta, a szervezettségnek volt köszönhető a siker. – Az összeszedettség és az akarat diadala volt ez. Az első játékrészben mi is belementünk ebbe a lagymatag játékba, amit a Kisvárda játszott, ha azonban gyorsan megnyomtuk volna, sikerülhetett volna nagyobb előnyt szerezni. 

A cserék mindegyike jól szállt be, hozott lendületet a meccsbe. Sok olyan futballistánk van, aki rengeteg időt töltött a pályán az elmúlt időszakban, látszódott a fáradtság is, de csapatként tudtunk győzni.

Örülök, hogy be tudtam találni, de majdnem kettőt is sikerült. Szurkoltam, hogy ne legyen les, végül az lett. A szabadrúgások mindig különlegesek számomra, mondhatni a kedvenceim közé tartoznak ezek a találatok. Abszolút az én szögem volt, volt ideje lecsapódnia a labdának – fogalmazott, majd viccesen megjegyezte: ha csak ilyen gólokat szerezne, azonnal aláírná. 

OTP Bank Liga 4. forduló, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4011 néző, Vezette: Csonka Bence 

DVSC–Kisvárda 4–1 (1–0) 

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Mojzis (Bévárdi 68.), Manrique (Romancsuk 81.) – Loncsar, Lagator - Dzsudzsák (87. Szécsi), Domingues, Kiziridisz (Bódi 68.) – Babunszki (Bárány 68.)Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics 

Kisvárda: Kovács – Jovicic, Ötvös (Szőr 46.), Mesanovic (Balogh 73.), Széles – Kovacic (Ilievski 83.), Lucas (Melnyik 73.) – Navratil, Vida, Camaj – Makowski (Spasic 46.) Megbízott vezetőedző: Gerliczki Máté 

Gól: Kiziridisz 1–0 (7.), Vida 1–1 (52.), Dzsudzsák 2–1 (77.), Loncsar 3–1 (84.), Bódi 4–1 (95.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában