Tenisz

2023.07.17. 20:19

Marozsán Fábián három helyet javított a tenisz-világranglistán

Bondár Anna ellenben visszacsúszott.

Haon.hu

Marozsán Fábián a HSE teniszezője

Forrás: Kiss Annamarie

A férfiaknál Fucsovics Márton 13, a nőknél Gálfi Dalma és Babos Tímea öt-öt helyet javított a teniszezők világranglistáján. A hétfőn kiadott legfrissebb ATP-rangsorban Fucsovics az 54. helyen áll, előrelépését annak köszönheti, hogy a wimbledoni Grand Slam-torna főtábláján a harmadik fordulóig jutott. A Hajdúúszoboszlói SE kiválósága, Marozsán Fábián három pozíciót javítva a 93., Piros Zsombor négy helyet előrelépve a 109. helyen áll.  Mivel a világranglista-vezető spanyol Carlos Alcaraz a vasárnapi wimbledoni döntőben öt szettben legyőzte a második helyezett szerb Novak Djokovicot, növelte pontelőnyét vele szemben.
A WTA-rangsorban Udvardy Panna öt helyet rontva a 87., Gálfi Dalma a 121., a szoboszlóiak másik kiválósága, Bondár Anna 34 helyet visszacsúszva jelenleg a 144., Jani Réka a 167., Babos Tímea pedig a 191. helyet foglalja el. A lengyel Iga Swiatek továbbra is vezet, a wimbledoni győztes cseh Marketa Vondrousova 32 pozíciót előrelépve a tizedik, ami eddigi pályafutása legjobb helyezése – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában