Felkészülési mérkőzés

2023.07.22. 19:14

Két sérülés és két vereség a kis Loki szombati felkészülési meccsein

A Nyíregyháza és az FC Zalau volt a DVSC II. ellenfele.

Haon.hu

Tíz órakor indult útjára a labda, az ellenfél a szabolcsi vármegyeszékhely együttese volt. A Nyíregyházát az elmúlt bajnoki szezonban csak a szerencse mentette meg attól, hogy egy osztállyal lejjebb, az újonnan alakult NB III. Észak-Keleti-csoportjában találja magát. Mostanra erősödtek némiképp, de szinte biztos, hogy nem fogják ostromolni a másodosztály első két helyét - közölte a Debreceni Sportélet. 

Máté Péter fiataljai nagy elánnal vetették bele magukat a kilencven percbe, a vendégeknek az első félidőben momentumaik sem voltak. A kis Lokinak igen, de helyzetek tucatját puskázták el a srácok. Szünet után, a végső sípszó előtt néhány perccel a Nyíregyháza talált egy gólt, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

A déli harangszóval egy időben kezdte meg a csapat másik fele a találkozót a romániai FC Zalauval. A határon túlról érkezett társaság a román harmadik ligában szerepel jelenleg. Elsősorban a széleken próbálták megbontani a Zalaut, de a ziccereket ők is ugyanúgy kihagyták, mint a Nyíregyháza ellen focizó társaik. 2-1- es román vezetésnél, a 90. percben Kócs-Washburn Eriket buktatták a tizenhatoson belül, ám a megítélt büntetőt Batai a kapusba rúgta. Így nem változott az eredmény.

Két sajnálatos sérülés is történt ezen a találkozón. A hatvanadik perc tájékán az egyik vendégjátékost találta telibe a labda a bordái közepén. Sokáig ápolták, szédült, azonnal kórházba szállították. Még vissza sem ért a mentő, amikor néhány perccel a lefújás előtt a vendégek jobbhátvédje egy fejelést követően rosszul ért talajt. Az első, hevenyészett diagnózis szerint a keresztszalagja bánta. Őt is elvitték.

Máté Péter, a kis Loki vezetőedzője szerint egyik találkozón sem érdemeltek vereséget. Különösen az első összecsapás kimaradt helyzetei bosszantották. Nehéz felkészülésen van túl a csapat – tette hozzá – mindenképpen jót tett a fiúknak az edzőtábor Tállyán, bizakodva várják a jövő heti idegenbeli rajtot a DVTK II ellen.

Felkészülési mérkőzések

DVSC II – Nyíregyháza: 0-1 (0-0)

DVSC II. – FC Zalau: 1-2 (1-2)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában