DVSC Schaeffler

2023.07.30. 20:26

Megmutatták, hogy a Lokival számolni kell

Szilágyi Zoltán szerint saját maguknak és az ellenfeleknek is bizonyítottak a Fradi legyőzésével.

Bakos Attila

Planéta Szimonetta volt az egyik legeredményesebb debreceni | Forrás: Molnár Péter

A DVSC Schaeffler múlt héten pénteken a Hódosban is bemutatkozott az idei előszezonban, ezúttal az a BL-döntős Ferencváros volt az ellenfél, amelyet hosszú idő után először nem Elek Gábor irányított. Az egykori szövetségi kapitányt a dán Martin Albertsen váltotta a nyáron, utóbbinak ez volt a debütálása a zöld-fehérek élén. Felkészülési mérkőzéshez képest kifejezetten kiélezett, izgalmas csata zajlott a pályán, a Loki végül 34–33-ra nyert a több száz kilátogató előtt zajló meccsen. 

A találkozót követően Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője értékelte a látottakat. – Mind a két csapaton látszódott, hogy keresi még önmagát. Mi nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt időszakban a védekezésünkre, ezért nem voltam teljesen elégedett azzal, hogy 33 gólt kaptunk.

Az egy-egy elleni szituációkban és a páros kapcsolatokban is fejlődni kell. A helyzetkihasználásunk teljesen rendben volt, hiszen 34-et lőttünk a Ferencvárosnak, ami dicséretes

– mondta.

haon debrecen dvsc loki szilágyi zoltán
Szilágyi Zoltán | Forrás: Napló-archív

Az újonnan érkezők közül Juhász Kata hosszú felépülés előtt áll, Elinore Johansson pedig betegséggel küzdött, de Grosch Vivien, Tamara Haggerty és Gabrijela Bartulovic is pályára léptek a Hódosban. – Az látszik, hogy Tamara erősítést jelent nekünk védekezésben, támadásban még nem igazán találtuk meg, szépen ki kell, hogy alakuljanak a kapcsolatok. Vivien szerintem hozta, ami tőle elvárható, Gabrijela pedig eléggé kiszolgáltatott volt a védekezésbeli hibák miatt. Remélem, ha összeszokik a védőkkel, akkor javulhat a teljesítménye – fogalmazott.

A győzelem mindig fontos

Attól függetlenül, hogy felkészülési mérkőzést láthatott a közönség, rendkívüli izgalmakat és fordulatokat tartogatott a meccs a végén egy szép győzelemmel a BL-döntőssel szemben. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Szilágyi Zoltánnak mennyire fontos egy ilyen találkozón az eredmény. – Azt szokták mondani, hogy az edzőmeccseken az eredmény másodlagos, de ez nem teljesen így van.

Minden összecsapásnak megvan a presztízse főleg a mi, de az ellenfél szempontjából is. Elsősorban magunknak bizonyítottuk, hogy partiban vagyunk a Fradi ellen és egy jó meccset játszottunk ellenük. Mutatja azonban az FTC-nek is, hogy igenis számolni kell velünk és komolyan kell venni minket.

Nem beszélve arról, hogy egy siker pedig mindig ad egy löketet az önbizalomnak – vélekedett. 

A DVSC Schaeffler jövő hét végén Besztercén vesz majd részt egy minitornán a házigazda Gloria Bistrita, a román Gloria Buzau és a francia Besancon társaságában.

A Loki pénteken délután Gloria Buzau ellen játszik majd, az eredménytől függően pedig vasárnap a másik párharc vesztesével, vagy győztesével. – A hét elején folytatódik tovább a kondicionális, egyéni és taktikai képességek fejlesztése. A tornán pedig két erős gárdával találkozunk majd, a Buzau az utóbbi években nagyon sokat fejlődött. Ettől függetlenül bízom benne, hogy megverjük őket és vasárnap majd a döntőben játszhatunk – mondta. Hozzátette, a két mérkőzés között szombaton délelőtt majd edzenek egyet, délután pedig csapatépítő programon vesz részt az együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában