Supermoto

2023.07.04. 09:33

Melós volt a kecskeméti supermoto forduló

Az örömmotorozás elmaradt, küzdeni kellett minden egyes pontért mindkét Adorján Zoltánnak.

Forrás: Boros Norbert-archív

A supermoto nyílt magyar bajnokság és kupasorozat második fordulóját rendezték a hét végén Kecskeméten, ahol a salakmotorozás örökös bajnoka, Adorján Zoltán, illetve fia, a tavalyi amatőr kupasorozat győztese is starthoz állt. 

Kimotorozta a maximumot 

Ifjabb Adorján Zoltán idén a legmagasabb osztályban, azaz a magyar bajnokság open kategóriájában ül a 450-es Husqvarnájára. A debreceni motoros Kecskeméten 9 riválissal mérte össze erejét, az első futamában a hetedik, majd a hatodik helyen végzett, s így összesítésben a 6. pozícióban zárta a hírös városi megmérettetést. – Melós verseny volt, megküzdöttem minden egyes pontért, nem hullott semmi az ölembe, ráadásul a nagy meleg sem könnyítette meg a dolgom. 

Úgy tűnik, Kecskeméten egyszerűen nem tudok elstartolni, mindig akad valami probléma, most a kuplung babrált ki velem, így az induláskor rögtön hátrányba kerültem az ellenfeleimhez képest. Mindentől függetlenül elégedett vagyok az elért eredménnyel, főleg, hogy az elmúlt évhez képest 2,5 másodpercet javult az időm.

Nincs hiányérzetem, kimotoroztam magamból és a gépemből is a maximumot. Azt érzem, ahhoz, hogy előrébb tudjak lépni a hatodik helyről, többet kell készülnöm, illetve szükséges lenne még tudatosabban hozzáállni a versenyzéshez – értékelt ifjabb Adorján Zoltán. 

Megdolgozott a helyezésekért 

A honi salakmotorozás emblematikus figurája, Adorján Zoltán idén csatlakozott a supermoto szakághoz, s az amatőr kupasorozatban gyűjti a pontokat. Kecskeméten a 14 fős mezőnyben először a hetedik, majd a tízedik helyen ért célba a 62 esztendős legenda, ami összesítésben a 8. pozíciót jelentette a számára. – Nagyon régen fordult elő velem, hogy verseny előtt ideges voltam, s most ez megtörtént. Csodálkoztam is, de aztán rájöttem, az lehetett a baj, hogy kevés lehetőségem volt idáig a kecskeméti pályán menni, ezért hiányzott a pályaismeret, ami kissé bizonytalanná tett. 

Az időmérőn a 11. lettem, ezért próbáltam kihasználni az erősségemet, s a startnál meglepni az ellenfeleket. A taktikám jól sült el, hiszen a rajt után a nyolcadik helyig tudtam felkapaszkodni, sőt az első kanyarba a hetedik helyen érkeztem meg. Elismerem, nem voltam laza, messze voltam az örömmotorozástól, sokkal inkább küzdelem volt minden egyes kör, igazából csak utaztam a KTM-en.

Persze a versenyszellem azért előjött belőlem, hiába lihegtek a nyakamba, próbáltam mindig az ideális íven maradni. Nyomasztó volt, hogy ott voltak közvetlenül mögöttem a riválisok, de szerencsére nem tudtak megelőzni, s így hetedikként láttam meg a kockás zászlót. A második futamban is jól startoltam, a hetedik helyen haladtam, de utána elém kerültek ketten, majd elrontottam egy váltást, s lecsúsztam a tízedik helyre. Szerettem volna előzni, de sajnos nem sikerült, mindössze az vigasztalt, hogy partiban voltam a fiatalokkal. A második futamban a 10. lettem, s összesítésben a nyolcadik helyen végeztem, de megdolgoztam minden helyezésért, ezért nagyon élveztem a versenyt. A supermoto viadaloktól azt kapom, amiért újra motorra ültem: a salakmotorsportban már bizonyítottam, most ez egy kiruccanás, ahol versenyezhetek, adrenalinfröccsöt kapok, velem van a családom, remek társaság vesz körül, szóval jól érzem magam – mondta a Bajnok. 

Újra pályán 

A supermoto nyílt magyar bajnokság és kupasorozat következő viadalát július 16-án, vasárnap a Kakucs-Ringen rendezik. 

BN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában