Labdarúgás

2023.07.24. 14:55

Osztrák ellenfele lesz a Lokinak, ha túljut az örményeken

A visszavágót rendeznék Debrecenben.

Molnár Szilárd

Forrás: UEFA

Elkészítette az UEFA az Európa Konferencia Liga (EKL) harmadik selejtezőkörének sorsolását. Ennek alapján, amennyiben a DVSC továbbjut az örmény Alashkert elleni párviadalból – az első mérkőzés magyar idő szerint csütörtökön 17 órakor lesz Jerevánban, a visszavágó augusztus 3-án, 21 órakor Debrecenben – az osztrák Rapid Wien együttesével csap össze. A 32-szeres bajnok bécsi zöld-fehérek csak negyedikek lettek az osztrák Bundesligában, 10 ponttal elmaradva attól a LASK-tól, amellyel a Loki összecsapott a nyári edzőtáborban. A piros-fehérek az edzőtáborban az ugyancsak élvonalbeli Wolfsberger AC ellen is játszottak egy felkészülési mérkőzést, így lehet fogalmuk róla, milyen erejű ellenfél várhat rájuk. 

Érdekesség, hogy a Rapid éppen a LASK ellen kezdi a bajnokságot a pénteken. 

A bécsiek tavaly ugyancsak a Konferencia Liga selejtezőiben mérették meg magukat: a lengyel Lechia Gdanskot és az azeri Neftchi Bakut szűken kiverték, de a liechtensteini Vaduz már megálljt parancsolt nekik a playoff körbe

A Tarnsfermarkt oldal adatai alapján a sógorok kerete 22,3 millió eurót ér, míg a Lokié nagyjából kilencet, tehát papíron a bécsiek lennének az esélyesek. A Rapid legértékesebb játékosa a 3,5 milliórt érő osztrák válogatott támadó, Marco Grüll, de mellette jelenleg még négy legalább 1 millióra taksált futballistájuk van: a csatár Guido Burgstaller, a szélső Jonas Auer, a belső védő Leopold Querfeld, a kapus Niklas Hedl és a támadó Nicolas Kühn.

Jó túrák lehetnek

Szurkolói szempontból ez egy kedvező párosítás, hiszen az osztrák főváros nincs messze, ráadásul könnyen megközelíthető. A bécsi és a ferencvárosi zöldek jó viszonyt ápolnak, ami miatt bizonyára az átlagnál is hűvösebb fogadtatásban részesülnének a Rapid hívei a Nagyerdei Stadionban.

A másik három magyar EKL-szereplő közül, ha a bajnoki ágon szereplő Ferencváros túljut az ír Shamrock Roversen, akkor a máltai Hamrun Spartanst vagy a grúz Dinamo Tbiliszit kapja ellenfélül. A Kecskemét a holland Twentével vagy a svéd Hammarbyval mérkőzik meg, ha kiejti a lett Rigát, míg a Zalaegerszegre a Kolozsvár–Adana Demirspor (török) párharc győztese vár, amennyiben túllép az eszékieken.

A selejtezők harmadik fordulójának játéknapjai augusztus 10. és 17-e.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában