Páros Eb

2023.07.01. 09:39

Salakmotor: Lovas Zoltánék páratlan párost alkotnak

A debreceni salakmotoros reménység egy lengyel tehetséggel alkot csapatot a páros Eb-n.

Lovas Zoltán

Forrás: Boros Norbert

Az elmúlt évben életre hívott megmérettetés, a 250 köbcentis páros Európa-bajnokság idei küzdelemsorozatában indulhat Lovas Zoltán, a SpeedWolf Debrecen tehetsége. Miután hazánk csak egy 250-es versenyzővel rendelkezik, így külön kérésre, a szakágvezető Füzesséry Erik közbenjárására a nemzetközi szövetség (FIM Europe) illetékesei engedélyezték, hogy Lovas egy úgynevezett vegyes páros tagjaként résztvevője lehessen a négyfordulós szériának. A döntés értelmében a cívis salakszóró minden viadalon más-más társat kap.

Párban Millerrel

A sorozat első állomásának július 1-jén, szombaton 19 órától a szlovéniai Krsko ad otthont. A korábbi Grand Prix-helyszínen, a Matija Gubec Stadionban 10 páros két csoportban méri össze erejét, az egyik kvintettben a brit, a svéd, a szlovén, a lengyel duó, illetve Lovas Zoltán és lengyel párja, Damian Miller küzd a pontokért. (Lovas társa hazájában a Grudziądz színeiben versenyez, s a legutóbbi viadalán Krosnóban, a lengyel ekstraliga kupában maximális pontszámmal diadalmaskodott.). A szlovéniai Eb másik csoportjában az észt, a német, a dán, a cseh, valamint a lett–finn vegyes páros méri össze erejét.

Irány Svédország (is)!

A szlovéniai nyitófordulót követően július 16-án a svédországi Motalában csapnak össze a párosok, s már hivatalossá vált, hogy a skandináv helyszínen Alfred Åberggel alkot csapatot Lovas. A következő versenyt augusztus 29-én a csehországi Prágában rendezik, majd augusztus 31-én a lengyelországi Bydgoszczban zárul a széria.

Haon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában