Női futsal

2023.06.04. 21:27

Háromszor is DEAC!

A Debreceni Egyetem együttese zsinórban harmadik alkalommal végzett az élen a bajnokságban.

A DEAC női futsalosai a kupagyőzelem után a bajnoki címet is bezsebelték | Forrás: HAON-archív

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntő negyedik felvonását vasárnap este a TFSE otthonában rendezték meg. A DEAC női futsalosai 2–1-es előnyből várhatták az összecsapást, vagyis egy újabb diadallal lezárhatták volna az aranycsatát – írja a klub honlapja.

Az első perc végén Fülöp Dia éles szögből vette célba Hargas Annamaria kapuját, aki azonban magabiztosan védett. A másik oldalon Gruber egy labdaszerzést követően tüzelt távolról, de a lökete pontatlan volt. Aztán rövid időn belül előbb Fülöp, majd Nagy Anikó próbálkozását hárította Hargas. Torma Balya Dorottya átlövésénél bizonyította, hogy ismét jó napot fogott ki.

 

A hatodik minutumban ideális helyről végezhettek el szabadrúgást a debreceniek, egy szép variációt követően Gajzágó Flóra köszönt be.

 

A vezető gólt követően mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám egyik háló sem rezdült meg, így a szünetre minimális fórral ment a DEAC.

A második játékrész elején Fülöp lőtt jó tíz méterről, a bal alsóba tartó bombáját Hargas kitenyerelte. Horváth Viktória mesteri indításából Nagy Anikó profitálhatott volna, ám az oldalhálót találta el. Nem sokkal később Gajzágó lógott meg, de a kísérlete fölé szállt. Telt az idő, de a fővárosiak játékából hiányzott az átütőerő, egyedül Kota Gabriella ziccerénél kellett izgulni, szerencsére Torma bravúrral jelentkezett.

Nem adta fel a küzdelmet a TFSE, a hajrában elővette az öt a négy elleni játékot, de Quirikó Vivien tanítványai kiválóan védekeztek. Az utolsó percben Varga Adélt szabálytalanul állították meg, a budapestiek szerint a hatoson belül történt a fault, ám a játékvezető nem így látta, vagyis büntető helyett szabadrúgást ítélt. Ezt a szituációt is átvészelték a cívisvárosiak, ennek köszönhetően a végeredmény 0–1 lett.

A DEAC női futsalcsapata zsinórban harmadjára nyerte meg az NB I.-et. Ráadásul ez minden alkalommal kupagyőzelemmel is párosult, úgyhogy nem túlzás azt állítani, hogy egy korszakos sikercsapat állt össze Debrecenben.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában