Sikeres vendégszereplés

2023.06.01. 13:21

Győrött győztek a DEAC frizbisei

A Debreceni Egyetem gárdája a Széchenyi Egyetemmel játszott bajnoki végén nyertesként hagyta el a pályát, így továbbra is tartják a dobogós helyezést.

Forrás: DEAC

A Széchenyi Egyetem és a DEAC FreeBees találkozójára múlt hét szombaton került sor Győrött – áll a klub közleményében. A meccs végén az eredményjelző 12–14-et mutatott, azonban ahogy Almási Dávid csapatkapitány fogalmazott, a vendégcsapat számára az összecsapás többet jelentett egy idegenben megszerzett győzelemnél.

– Megint nagyon fontos tapasztalatokat szereztünk, ezúttal arról, hogy miért fontos végig összpontosítani a mérkőzéseken. A meccs nagy részében mi domináltunk, az ellenfél pontjaira rendszerint kettővel tudtunk válaszolni, ami elsősorban a határozott védekezésünknek volt köszönhető. Már-már úgy tűnt ez a meccs megvan, azonban volt egy olyan szakasza a második félidőnek, amikor kiestünk a ritmusból, lankadt a koncentrációnk, miközben az ellenfél kegyetlenül megbüntette mindegyik hibánkat. Szereztek is zsinórban hét pontot, amire nekünk nem volt válaszunk – elevenítette fel az eseményeket a játékos. Hozzátette, a hajrára összekapták magukat, és végül győzelemnek örülhettek, de a megszerzett bajnoki pontnál fontosabb, hogy képesek voltak ritmust váltani.

A kapitány elárulta, hogy a meccs után sokat beszélgettek a játékosokkal arról, hogy az ehhez hasonló helyzeteket a tudatos összpontosítással lehet elkerülni. –  Nem szabad hagyni, hogy az ellenfél taktikai húzásai vagy a pályán kívül zajló események eltereljék a figyelmünket a saját játékunkról – fogalmazott. 

A DEAC FreeBees duplafordulóval folytatja a bajnokságot, ugyanis a csapat jövő héten szombaton és vasárnap is pályára lép Budapesten. Az egyik ellenfél a listavezető OUT lesz, a másik vendéglátó pedig a Trust, amely gárdát korábban hazai pályán egy ponttal múlta felül a debreceni együttes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában