Sikerek

2023.06.02. 10:07

Öt debreceni kézilabda csapat szerepelt a pünkösdi tornákon.

Remek eredmények születtek hajdúsági részről.

Forrás: DSI Debrecen

A lányok az X. Oros Kupán, a fiúk a XIII. Pünkösdi Kupán játszottak a minél jobb helyezésért – írja a dsidebrece.hu. 
Az alapszakasz mérkőzései után U13-as csapataink dobogós helyért játszhattak tovább, míg a többi csapatunknak egy-egy gólon múlt a továbbjutása és az 5-8.helyért vehették fel a küzdelmet az ellenfelekkel. 

Az U 14-es csapat edzője, Oláh Barnabás értékelte a látottakat. –  Nagyon örülök neki, hogy részt tudtunk venni a pünkösdi kupán. Csapatunk számára ez volt az első többnapos torna és kijelenthetjük, hogy hasznos volt. Nyolc csapat vett részt a mi korcsoportunkban, amiből a hatodik helyezést értük el. A mezőnyben volt három csapat, ami kiemelkedett, a többiek hasonló erősségűek voltak. Maximálisan elégedett vagyok a srácok hozzáállásával mind a pályán és azon kívül is. Szurkolásból is jelesre vizsgáztak. A mérkőzéseken voltak jobb és kevésbé jobb pillanatok, de összességében elmondható, hogy a fiúk mindent megtettek, amit lehetett, de a lényeg az volt, hogy nem adták fel. Szeretném megköszönni a DSI Debrecennek, hogy megteremtették a lehetőséget, hogy részt vehettünk egy ilyen színvonalas tornán – mondta. 

Az U 13-as együttes trénere, Vida Szabolcs is beszámolt benyomásairól. –  A pünkösdi kupán lejátszott hat mérkőzésen remek védekezéssel, jó kapus teljesítménnyel, folyamatosan javuló támadó játékkal és a szurkolók fantasztikus támogatásával sikerült megszereznünk a harmadik helyet – nyilatkozta. 

Az U 13-as lányok mestere szerint rengeteg technikai hibát vétettek. – A szombati napon a Kozármisleny és a Gyöngyös csapataival játszottunk. Fegyelmezetten és támadó szellemű védekezéssel magabiztosan nyertünk. Két győzelemmel a felsőházba jutottunk. Vasárnap viszont elfelejtettünk kézilabdázni. Megbeszéltem a lányokkal a taktikai feladatokat és működött is, majd varázsütésre elfelejtették és elveszítettük a Szeged és a Kecskemét ellen a mérkőzést. Harmadik mérkőzésen a Kozármisleny csapata ellen is döcögősen kezdtünk nem találtuk a távolságokat egymással szemben, rengeteg technikai hibát követett el a csapat. Rengeteg kapufát löttünk és ziccert hagytunk ki. A lényeg az, hogy győzelemmel zártuk a napot és így az Orosháza csapatát hétfőn legyőzve, jó és önfeledt játékkal Bronzéremmel zártuk a tornát – mondta Milánik Zoltán. 

HBN 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában