Tánc

2023.05.22. 12:30

Takács Szofi megállíthatatlan – hétévesen négyszeres világbajnok lett!

A Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület tagjai összesen három világbajnoki címmel tértek haza Horvátországból, Takács Szofi így már négyszeres világbajnok hétévesen.

Ismét nagyot táncolt Takács Szofi Horvátországban

Forrás: Takács-Pántya Barbara-archív

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tavalyi siker után ismét nemzetközi versenyben indult a világbajnoki címért a debreceni hétéves Takács Szofi. A DanceStar Esdu Horvátországi Világbajnokságon május 18-án, és 19-én állt a színpadra, hogy három koreográfiával lenyűgözze a zsűrit.

Múlt csütörtökön a Bye Bye childhod elnevezésű táncot a Lyrical Mini kategóriában mutatta be Szofi, ezzel máris elsöprő győzelmet aratva. Másnap az Elfogva című koreográfiát Showdance kategóriában, a Demona című koreográfiát pedig az Acro Dance kategóriában táncolta el. Nem kis feladat várt a debreceni táncosra, hiszen a Porecben tartott megmérettetésre idén mintegy 20 ezer versenyző gyűlt össze.

A Takács család már Debrecenben indíthatta ezt a hetet, hétfőn az elmúlt néhány nap történéseiről Takács-Pántya Barbarát, Szofi édesanyját, és a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület vezetőjét kérdeztük. – Ami nagyon jól esett, hogy Szofit sokan már felismerték, emlékeztek rá a versenyzők, akikkel korábban már találkozott. A következő pozitív benyomás az volt, hogy Szofit a zsűri azonnal az „A” ligába sorolta, a profik közé. A tavalyi tapasztalatunk után meglepett minket, hogy idén mennyivel több ellenfele volt, az Open Mini Lyrical kategóriában 11-en voltak, ebből 8-an az „A” ligában. Láttuk a színpad mellett ahogy gyakorolnak a kis táncosok, és megállapíthattuk, hogy nagyon szoros a mezőny, mindenki nagyon ügyesen táncol. 

Izgultunk, hogy milyen eredménnyel fogunk zárni, főként, hogy a magyar szabályok szerint Szofinak ebben a táncában nem voltak akrobatikus elemek, de a versenyen azt láttuk, hogy a többi táncos ebben a koreográfiában is ugrott. Emiatt kicsit el voltam keseredve, de amikor este az eredményhirdetésen Szofi állhatott a dobogó legfelső fokára, nagyon boldogok voltunk, az a pillanat extázis volt 

– emlékszik vissza az egyesületi vezető.

Takács Szofi és Verdes Lilla koreográfus
Takács Szofi és Verdes Lilla koreográfus
Forrás: Takács-Pántya Barbara-archív

Három világbajnoki cím

A másnap sem a pihenésről szólt, a csütörtök esti eredményhirdetést követően néhány óra alvás után pénteken reggel 8-kor már indult a verseny. – Először az Elfogva koreográfiával állt a színpadra Szofi, úgy gondolom, kihozta magából a maximumot. Ezután fél óránk volt felkészülni, átöltözni a Demona koreográfiára, ez is jól sikerült – sorolta, hozzátéve, nem csak a teljesítmény, a koreográfiák is színvonalat képviseltek a nemzetközi mezőnyben, amiért nagyon hálás az egyesületi vezető Verdes Lilla koreográfusnak.

Ugyanezen a napon egy másik színpadon Boda Bianka, aki szintén a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület tagjaként képviselte Magyarországot Open Senior B ligában versenyzett. Szofi és édesanyja szerencsére megnézhették a táncostárs fellépését, szurkolhattak neki.

A pénteki verseny eredményhirdetését szombaton tartották, Takács Szofi itt ismét bezsebelt egy világbajnoki címet: az Elfogva koreográfiával a dobogó legfelső fokára táncolta magát. A másik koreográfiája is dobogós helyet érdemelt, a Demona a második helyet hozta a debreceni táncosnak. De nem csak a hétéves örülhetett, Boda Bianka is világbajnoki címmel térhetett haza. A Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület tagjai így összesen három világbajnoki címmel végeztek a nemzetközi mezőnyben, Takács Szofi ezzel az eredménnyel összesen négyszeres világbajnok lett hétévesen.

Takács-Pántya Barbara
Takács-Pántya Barbara
Forrás: Napló-archív

Nincs gond az utánpótlással

Takács-Pántya Barbara elmondta: a világbajnoki címek, a nemzetközi mezőnyben való kiváló teljesítmény jó visszaigazolás az egyesületnek arról, hogy jó úton haladnak. – Az elmúlt két évben nyitottunk a nemzetközi versenyek felé, és jó megtapasztani, hogy a táncosaink megállják a helyüket. Az egyesület tagjai számos magyar, európai, és világbajnoki cím tulajdonosai, ez pedig tükrözi a tánciskola működését. A világversenyek jó tapasztalatot adnak nekünk, látjuk, hogy merre fejlődhetünk tovább. Emellett népszerűséget is jelent az egyesületnek, évről évre több érdeklődő jelentkezik nálunk, ami nagyon jó az utánpótlás szempontjából. A kicsik nagyon jó képzést és alapokat kapnak a Feelingben, 4-5 éves korukban magas képzettségi szintet érhetnek el. Jelenleg is több mint 40 óvodásunk van, akik versenyeznek – osztotta meg a vezető.

Már most készülnek az augusztusi Debreceni Virágkarneválra a Feeling táncosai
Már most készülnek az augusztusi Debreceni Virágkarneválra a Feeling táncosai
Forrás: Napló-archív

A következő időszak még a munkáról szól a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület tagjainak a nyári pihenés előtt. Június végéig tart a szezon, addig még magyar bajnokságon, egyéb versenyeken, évzárógálán, valamint Európa-bajnokságon is táncolnak majd a debreceniek. Kis pihenés után pedig következik a Debreceni Virágkarnevál, ahol évről évre nagyot alakítanak a Feelingesek. Idén a népszerű sorozat, a Wednesday ad nekik témát a karneválra.

BBI
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában