Kick-box

2023.05.15. 11:58

Mintegy négyszázan neveztek a nádudvari küzdő-partira

Összesen 32 klubból érkeztek a VII. Nádudvari Gasztro Kupa országos nyílt kick-box versenyre hétvégén.

A verseny megnyitóján. Balról: Rácz Lajos, Maczik Erika, Pető József az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke, a verseny szakápolója és Rácz Krisztián

Forrás: Marján László

Több száz résztvevővel zajlott a Rácz Kick-boxing Team szervezte s már hagyományosnak mondható országos kick-box viadal a Kövy iskola sportcsarnokában.

A szombati napon Magyarország 32 klubjának 247 versenyzője 394 nevezést adott le az idei gasztro kupára. A sportcsarnokban egész nap folytak a küzdelmek a négy küzdőtéren a sportág mindhárom tatamis szabályrendszerében. Külön helyiségben pedig a zenés és fegyveres formagyakorlat versenyszámok voltak porondon.

 

A Rácz Kick-boxing Team kötelékében nyolc versenyző indult
A Rácz Kick-boxing Team kötelékében nyolc versenyző indult
Forrás: Marján László

Az idei a sport éve

A megnyitón Nádudvar önkormányzatának nevében Maczik Erika polgármester köszöntötte a népes mezőnyt, hangsúlyozva, hogy a településen 2023 a sport éve, hiszen száz éve alakult az első sportegyesületük. Ennek jegyében pedig kiemelt figyelmet fordítanak erre a sportágra is, amely már évek óta népszerű Nádudvaron. – A kabai és nádudvari versenyzőket felvonultató rendező csapat, a Rácz Kick-boxing Team kötelékében nyolc versenyző indult, és mindannyian kihozták magukból a maximumot, ami csillogó érmek formájában is megmutatkozott – tudtuk meg edzőjüktől, Rácz Krisztiántól.

Már egészen fiatal korcsoportban is zajlottak küzdelmek
Kislányok küzdelme
Forrás: Marján László

Első helyezett lett tőlük Garai Nóra, második helyen végzett: Fazekas Ambrus Dániel, Karászi Levente, Egri Máté, Tölcsér Ábel, míg harmadik helyen zárt: Szilágyi János, Jeges Károly és Mezei Máté Alex.

Érdekesség, hogy nem csak a versenyzők, hanem a bírák között is voltak képviselői az egyesületüknek: Gábor Rea Fruzsina és Szilágyi Tamara Katalin debütált, míg Rácz Lajos és Korcsok Nikolett már nem első alkalommal szerepelt az ítészek között. 

Kislányok küzdelme
Már egészen fiatal korcsoportban is zajlottak küzdelmek 
Forrás: Marján László

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában