Kick-box

2023.05.10. 22:06

Ütős hétvége lesz Nádudvaron

Első alkalommal kezdő kategória is lesz a Nádudvari Gasztro Kupán.

Rácz Krisztián (balról) és Rácz Lajos szervezők

Forrás: Rácz Kickboxing Team

Ismét vármegyénkre figyel a honi kick-box társadalom: szombaton rendezik ugyanis a VII. Nádudvari Gasztro Kupát a helyi Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokában. A versenyre ezúttal is az ország több szegletéből érkeznek a harcosok, hogy próbára tegyék magukat. A 10.30-tól megtartandó megnyitó után kezdetét veszi majd az egész napos küzdelem. A versenyt szervező, idén 10 éves fennállását ünneplő Rácz Kickboxing Team nevében Rácz Krisztián edző avatta be az előkészületekbe portálunk olvasóit.

nadudvar-kaba-haon-sport-nadudvari-gasztro-kupa-kick-box-rácz-kickboxing-team-racz-krisztian-hajdu-bihar
  

– Tizenkettedik alkalommal rendezzük – korábban más néven futott – meg a versenyt, de ez az első, amikor kezdő kategóriát is meghirdettünk, méghozzá minden súlycsoportban – hívta fel a figyelmet a nemrég újabb danvizsgát tett szakember. – Ennek megfelelően minden súlycsoportban két győztes lesz, a kezdőké és a haladóké. Négy tatami szabályrendszerben küzdenek majd a harcosok; gyerek, kadet, junior és master korcsoportokban. 

Sokan évek óta visszajárnak hozzánk, jelen állás szerint körülbelül 250 versenyző fog érkezni Nádudvarra, ami nagyjából 500 nevezést jelent a több szabályrendszerben való indulás miatt.

 Debrecenből, Budapestről több klub is jelezte a részvételét, de jönnek Békéscsabáról, Nyíregyházáról és Körmendről is – ecsetelte.

nadudvar-kaba-haon-sport-nadudvari-gasztro-kupa-kick-box-rácz-kickboxing-team-racz-krisztian-hajdu-bihar
 
Forrás: Rácz Kickboxing Team

A tornacsarnok teljes területén folyik majd a küzdelem, egy kis különterem pedig a formagyakorlatoknak lesz fenntartva. Idén a határon túlról is érkeznek kihívók, ugyanis a debreceni Fontana SE színeiben az ungvári klub fighterei is megméretik magukat, hiszen a hazájukban nem tudnak versenyezni.

A házigazda Rácz Kickboxing a tervek szerint tíz versenyzőt indít a viadalon, mert a kabai és a nádudvari csoportból is többen betegséggel küszködnek, vagy küszködtek az elmúlt időszakban. – Elég pechesek vagyunk, de csoportos foglalkozásnál nem mindig lehet kivédeni, hogy egymást fertőzzék meg a sportolók. A kezdő kategóriában olyanokat indítunk, akik nem vettek még részt ilyen rangos eseményen, tőlük tisztességes helytállást remélünk, a rutinosabbainktól pedig jó szereplést várunk – nyilatkozta Rácz Krisztián.

nadudvar-kaba-haon-sport-nadudvari-gasztro-kupa-kick-box-rácz-kickboxing-team-racz-krisztian-hajdu-bihar
Forrás: Rácz Kickboxing Team


A szervezők gondoltak a legkisebbekre is, az iskola mellett egy ugrálóvár várja majd, hogy a fiatalok levezessék rajta az energiáikat. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában