Tenisz

2023.05.22. 11:35

Marozsán Fábiánnal hirdetik a francia nemzetközi tenisztorna honlapján a selejtezőket

A 23 éves magyar az ATP-rangsorban elfoglalt jelenlegi helyezésével már főtáblás lesz Wimbledonban

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A világranglistán 115. játékos, Marozsán Fábián, a Hajdúszoboszló SE teniszezője – aki egy hete legyőzte a friss világelső Carlos Alcarazt Rómában – a 246. helyen álló ausztrál Tu Livel csap össze hétfőn dél körül a a francia nemzetközi salakpályás tenisztornán. A 23 éves magyar az ATP-rangsorban elfoglalt jelenlegi helyezésével már főtáblás lesz Wimbledonban, de a Roland Garroson még a korábbi ranglistája miatt selejteznie kell – olvasható a Nemzeti Sport közlésében.

A verseny honlapja éppen Marozsánnal illusztrálja a hétfőn délelőtt kezdődő selejtezőkről szóló cikkét, kiemelve róla a múlt heti világra szóló bravúrja kapcsán, hogy „az ismeretlen Marozsán »csak próbált valami különlegeset« csinálni a világelső ellen feltörekvő pályafutása eddigi legnagyobb meccsén Rómában.” A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek meg.

A Roland Garros honlapja Marozsán Fábiánnal
A Roland Garros honlapja Marozsán Fábiánnal
Forrás: Nemzeti Sport-archív

Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban, míg Babos Tímea párosban indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában