Judo

2023.05.09. 11:41

A profi férfi judokákat utasította maga mögé a debreceni női judo kata páros

A dobogó legfelső fokára állhatott fel Horvátországban dr. Sári Enikő Petra és Cservenák Anna.

dr. Sári Enikő Petra és Cservenák Anna a dobogó legfelső fokára állhatott fel

Forrás: Dr. Sári Enikő Petra-archív

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Rijekában a horvát nemzeti Kata Open Bajnokságot, amelyen több európai ország versenyzője is részt vett, a házigazda horvátok mellett indultak olasz, bosnyák, szlovén és természetesen magyar judosok. A Főnix Judo Kata Debrecen egyesületet Cservenák Anna és dr. Sári Enikő Petra képviselte judo katában a múlt hétvégi megmérettetésen, melyen aranyat szereztek.

A versenyt követően Enikő számolt be a horvátországi viadal tapasztalatairól a HAON-nak. – A szombati napon színvonalas szakmai szemináriumokon vettünk részt két etapban, ahol nemzetközileg elismert bíróktól, edzőktől, szakemberektől tanulhattunk, akik elláttak minket jó tanácsokkal, illetve a legfontosabb része talán az volt, hogy segítettek javítani a hibáinkat – mondta.

Nagy érdem

– Vasárnap volt a verseny napja, amikor le kellett „porolnunk” az eddig megszerzett versenyrutinunkat, mivel legutóbb 2022 októberében engedett minket a Kata Bizottság tatamira állni. 

Felülmúlta minden várakozásunkat, nem gondoltuk volna, hogy ilyen jó eredménnyel zárjuk a napot. Rajtunk kívül három páros indult ebben a formagyakorlatban, ellenfeleink mindannyian erős, tehetséges fiúkból álló párosok voltak. Minden formagyakorlat valahol egy előadóművészet is egyben.

Minden kata, de különösen az általunk választott kata az erőt és a határozott fellépést kell, hogy sugallja. A fiúkban másabb jellegű az erő, a harci kiállás, sok más szempont mellett ezért is nagy érdem, hogy megszereztük az első helyet - fogalmazott Enikő, majd kitért a jövőbeli tervekre is. 

dr. Sári Enikő Petra és Cservenák Anna, Főnix Judo Kata Debrecen
dr. Sári Enikő Petra és Cservenák Anna
Forrás: dr. Sári Enikő Petra-archív

– Gőzerővel folytatjuk a munkát, a tanulást. Közeleg az idei Judo Kata Európa-bajnokság, ami június közepén lesz Szlovéniában. Bízunk benne, hogy bizalmat szavaz az indításunk mellett a Magyar Judo Szövetség. A magyar bajnokság jó gyakorlási lehetőség volt, a mostani verseny pedig remek alkalom arra, hogy felmérjük a tudásunkat, lássuk a hibáinkat, amelyeket javítanunk kell a következő viadalokra. Amennyiben bekerülünk az Eb-re utazó keretbe, akkor Annával nekünk ez már a harmadik kontinenstornánk lesz együtt judo katában.

KA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában