Debreceni VSC

2023.05.12. 20:00

„A drukkereink őrültek” – Christian Manrique-t kérdeztük a Loki-Honvéd előtt

A spanyol futballista tudja, hogy a Honvéd mindent megtesz majd a sikerért, de hazai közönség előtt természetesen győzni akarnak.

Christian Manrique (balra) | Forrás: HAON-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a Budapest Honvédot fogadja szombat délután 17 órától az OTP Bank Liga 31. fordulójában. Különböző okokból, de mind a két együttesnek rendkívül fontos az összecsapás, hatalmas szükségük van a pontokra. A jelenleg 47 ponttal negyedik helyen álló Loki a dobogóért hajt, a tizedik kispestiek pedig a kiesés ellen menekülnek. 

A DVSC az eddig 48 egységet gyűjtő Pakssal és a 44 pontos Puskás Akadémiával van nagy versenyben a top 3-ért. A helyezés még azért kérdéses, mert a biztos ezüstérmesnek tűnő Kecskemét az elmúlt két meccsén nullázott és a hétvégén a már bajnok Ferencváros ellen szerepel. A játéknap végére könnyen el is tűnhet tehát a bács-kiskuni gárda jelenleg három pontos előnye.

A cívisvárosi együttes számára tehát nemcsak a bronz, hanem az esetleges ezüstérem megszerzésének lehetősége miatt is nagy jelentősége lesz a szombati összecsapásnak.

Ezzel kapcsolatban Szrdjan Blagojevics vezetőedző már korábban elmondta portálunknak, hogy nem szeretné, nyomás lenne a tanítványain az idény hajrájában, ő a hátralévő három meccs eredményétől függetlenül már rendkívül büszke csapatára.

A piros-fehérek spanyol középpályása – adott esetben balhátvédje – Christian Manrique is úgy nyilatkozott nekünk, hogy nem gondolnak arra, hanyadik helyen végeznek az idény végén, mindig csak a következő mérkőzés lebeg a szemük előtt. – A Honvéd ellen egy kifejezetten fontos találkozó vár ránk. Tudjuk, hogy ellenfelünk is mindent meg fog tenni a pontokért, hiszen a kiesés ellen menekül.

Nekünk más céljaink vannak, aminek az eléréséhez az kell, hogy úgy futballozzunk, ahogy tudunk. Meg akarjuk nyerni ezt a meccset és a lehető legjobban zárni a szezont

– fogalmazott.

A móstolesi születésű játékos már hosszú ideje stabil tagja a kezdő tizenegynek. Ennek kapcsán elmondta, hogy mindig nehéz bekerülni a csapatba, hiszen számos kiváló futballistája van a DVSC-nek. –

Sokkal több olyan tagja van a keretnek, aki minden alkalommal kezdhetne, mint ahány hely van az együttesben.

Én személy szerint próbálok napról napra folyamatosan a dolgomra koncentrálni, hogy minden meccsen a legjobb formámmal segíthessem a gárdát – fogalmazott.

Christian Manrique végül a Loki szurkolóiról is megosztotta néhány gondolatát.

– A drukkereink őrültek, természetesen a jó értelemben véve. Hatalmas segítséget jelent a folyamatos támogatásuk, ráadásul az idegenbeli összecsapásainkra is rendre elkísérnek minket, ami rengeteg pluszt ad nekünk

– jegyezte meg.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kilátogatóknak érdemes minél hamarabb megérkezni a Nagyerdei Stadionhoz, hogy időben elfoglalhassák helyeiket.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában