Női futsal

2023.05.05. 12:22

Nem múlt el a DEAC éhsége

Fülöp Dia szerint a Debreceni Egyetem alakulata erőt meríthet abból, hogy az alapszakaszban háromszor is megverte a TFSE-t.

Fülöp Diána | Forrás: HAON-archív

A DEAC női futsalosai 2021-ben Budapesten, 2022-ben pedig Kecskeméten nyerték meg a Magyar Kupát. A győzelmi sorozat ezen a hétvégén a debreceni Főnix Arénában folytatódhat. Quirikó Vivien már korábban nyilatkozott portálunknak, a tanítványaira az elődöntőben a TFSE vár, a meccs szombaton 13 órakor kezdődik. A fővárosiak ellen makulátlan a mérleg a mostani idényben: először 6–1-re, aztán egy 3–2-re majd 2–0-ra nyertek. Külön pikantériát ad a szombati összecsapásnak, hogy a bajnokság fináléjában is a TFSE lesz a debreceniek ellenfele.

– Nem lehet abból a mérkőzésből kiindulni, amelynek 6–1 lett a végeredménye, hiszen akkor még a szezon elején jártunk, és azóta ellenfelünk sokat lépett előre – kezdte Fülöp Dia. – Természetesen az erőt adhat, hogy ebben a szezonban még nem szenvedtünk vereséget, amikor a budapestiekkel játszottunk, ettől függetlenül nem hinném, hogy könnyű dolgunk lesz. Félig-meddig hazai környezetben léphetünk pályára, amiből profitálhatunk. Jelenleg még csak az elődöntőre összpontosítunk, amennyiben sikerrel vesszük ezt az akadályt, akkor lesz időnk foglalkozni a fináléval. A másik ágon a Budaörs a Tolnával csap össze, szerintem nagy csatát hoz majd ez a meccs. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy a budaörsiek fognak döntőbe jutni – mondta a rutinos kulcsember.

Dia tagja volt mindkét kupagyőztes együttesünknek, ennek ellenére lenne hely a vitrinjében az újabb aranyéremnek. – Talán vannak olyanok, akik azt gondolhatják, hogy a duplázás miatt jóllakottá váltunk, de ezt megcáfolnánk. A két siker közül a kecskeméti a kedvesebb, hiszen akkor a szurkolóinkkal ünnepelhettünk. Ezzel szemben két évvel ezelőtt a koronavírus miatt zárt kapus összecsapáson fektettük két vállra az Astrát – zárta mondandóját a magyar válogatott játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában