Kézilabda

2023.05.22. 14:55

Két fiatal kézis is Kisvárdán folytatja

A 19 éves kapus kölcsönjátékosként, míg a 18 esztendős balszélső végleg szerződik a szabolcsiakhoz.

Torda Vanessa (balról) és Makó Zoé

Forrás: DVSC Schaeffler

Mindkét kézilabdázó még a 18. születésnapja előtt bemutatkozott a felnőtt első osztályban a piros-fehérek színeiben, írja a Loki honlapja. A Vani becenevű hálóőr 2021 januárjában, a Boglári Akadémia ellen 35–25-re megnyert meccsen kapott először lehetőséget a felnőttek között, míg Zoé 2022 márciusában, Mosonmagyaróváron debütált az első osztályban, szintén győztes meccsen (31–23).
„Bízom benne, hogy a következő szezonban sok játéklehetőséghez jutok Kisvárdán, ahol az NB I.-ben védhetek majd – fogalmazott a kapus, aki eddig 29 tétmérkőzésen álhatott a DVSC kapujában. – Minél több játékpercre van szükségem, úgyhogy jól jön a kölcsönadás. Ráadásul Kisvárda nincs messze Debrecentől, így nem szakadok el a várostól.”

Makó Zoé 13 évesen került Ózdról a DSI-hez, majd 2018-ban lett a Loki játékosa. A tehetséges szélső a 2022/23-as szezonban az NB I./B-ben erőn felül teljesítő DVSC U19 egyik alapembere volt.
„Nagyon várom az új kihívást, mindenképpen előrelépés számomra, hogy az első osztályban játszhatok a következő szezonban – mondta Makó Zoé. – Nagyot változik majd az életem, hiszen eddig a szüleimmel laktam, most pedig megkezdem az önálló életet. Szép emlékekkel távozom a DVSC-től, mindent itt tanultam a kézilabdáról. Nehéz lesz elválni az idei NB I./B-s csapattársaimtól, hiszen az együttes magja régóta együtt van. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem szakadunk el egymástól, tartani fogom a lányokkal a kapcsolatot.” 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában