Debreceni Egyetem

2023.05.02. 16:21

Idén DEFOB lett a MEFOB

A DE sportolói szinte minden sportágban legalább egy aranyat nyertek.

A DEAC cheerleadercsapata

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem nyerte az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot. Szinte minden sportágban legalább egy aranyérmet szereztek az intézmény sportolói a hazai rendezésű négynapos viadalon, melynek szervezői is jelesre vizsgáztak, közölte az egyetem honlapja.

Az év legjelentősebb hazai egyetemi multisportrendezvényének április 28. és május 1. között adott otthont Debrecen. A MEFOB Feszt döntőin nyolc sportágban csaknem ezer sportoló küzdött a győzelemért. A kiemelkedő eseményt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Debreceni Egyetem, Debrecen városa és a DEAC közösen szervezte. Az abszolút bajnok a házigazda Debreceni Egyetem lett az intézmények viadalán. 

A MEFOB Feszt versenyeit az egyetem és a város legnagyobb sportlétesítményeiben rendezték meg. Férfi vízilabdában esélyeshez méltóan a döntőig menetelt a Debreceni Egyetem csapata. Az együttes meggyőző teljesítménnyel, 15:9-re nyert a PTE ellen szombaton a Sportuszodában.

Döntőt játszhatott a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacspata is a MEFOB Feszten. Az együttes a fináléban a Mosonmagyaróvár UNI-Győr csapatát múlta fölül 70:64-re.

Teniszben a Debreceni Egyetem hozta el a legsikeresebb intézménynek járó kupát. Hallgatói profi kategóriában például csak a DE lányai álltak a dobogón, közülük Punyi Anna nyerte a MEFOB aranyát. Szintén bajnoki címnek örülhetett az Aranyi Ágnes-Punyi Anna hallgatói páros, hallgatói férfi profi egyéniben Vinnai Gyula, hallgatói férfi párosban pedig a Vinnai Gyula-Vinnai Tamás kettős. Emellett elhozták az összes érmet a DE hallgatói vegyespárosban is: a bajnoki címnek a Punyi Anna-Reitmann Marcell duó örülhetett.

Férfi futsalban szintén aranyérmet szerzett a DE csapata, a fináléban 3:1 arányban múlta felül a PTE együttesét szombaton a DESOK-ban. Lente Lajos edző szerint óriási elismerés illeti tanítványait.

Nagyon szépen teljesítettek a DE Cheerleading formációi is. A Senior Coed Group Stunt (SCGS) kategóriában a DE–DEAC Bagiras aranyérmet, míg a DE–DEAC Wolves ezüstöt szerzett. Senior Show Cheer Team (SSCT) kategóriában pedig a dobogó második fokára állhattak fel a DE–DEAC Cheerleaders lányai. 

Az atlétika döntőin is sikeresen szerepeltek a Debreceni Egyetem hallgatói. A 800 méteres síkfutásban másodikként ért célba Kapás Janka, a női távolugrók között harmadik helyezett lett Svercsók Barbara, valamint szintén a dobogó harmadik fokára állhatott az Ágoston Szabina Regina, Jenei Petra, Szikora Fanni és Kapás Janka-alkotta svédváltó. A férfi 110 méteres gátfutásban aranyérmet szerzett Szeles Bálint, csakúgy, mint magasugrásban Török Gergely. Távolugrásban egy ezüst- és egy bronzérem született Iván Zsombor Álmos és Pintér Erik révén.

A Debreceni Egyetem frizbisei is szépen meneteltek a döntőig, az utolsó, TF elleni összecsapást azonban elvesztették, így a második helyen végeztek. 

A női sakkozók viszont a profik és az amatőrök között is bezsebelték az aranyat, előbbit Egyed Juditnak, utóbbit Veres Liliennek köszönhetjük. A nők amatőr versenyében Titkó Eszter második, míg Hajdú Franciska harmadik helyezett lett, csakúgy, mint az amatőr férfiak között Tóth Péter Balázs. Az amatőr csapatversenyben pedig harmadik helyen zárt a Debreceni Egyetem alakulata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában