DVSC Kézilabda Akadémia

2023.04.10. 17:34

Sok élménnyel és tapasztalattal tértek haza Prágából

A DVSC Kézilabda Akadémia U15-ös együttese mindössze egy vereséget szenvedett.

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia

Sok tapasztalattal gazdagodott a DVSC Kézilabda Akadémia U15-ös csapata, amely Prágában vett részt egy rangos nemzetközi tornán. Kevés hiányzott a nyolcaddöntőbe jutáshoz, összességében hét mérkőzésből hatot megnyertek az akadémisták – számolt be a klub.

Csütörtökön reggel indult útnak az U15-ös csapat, amely Prága felé vette az irányt. A Prague Handball Cup idei kiírásában több mint 550 csapat szerepelt szerte Európából. Mind a lányoknál, mind a fiúknál öt-öt korcsoportot hirdettek meg, a debreceniek a 2008. január 1. után született játékosok számára szóló „C” korcsoport küzdelmeiben kezdték meg a versenysorozatot.

Nagy volt a drukk a lányokban, akik először mérettették meg magukat nemzetközi tornán, de már az első mérkőzésüket sikerült fölényesen nyerniük a cseh Havlickuv Brod, majd ugyanazon a napon a szlovén Koper ellen is. A Sokol Pisek ellen már nehezebb dolga volt a lányoknak, ám a második félidőben sikerült a mi javunkra fordítani a találkozót. A második napra két csoportmérkőzés maradt, a német Forst United, majd a szlovák Topolcany ellen is meglett a két pont, egyik esetben sem forgott veszélyben a győzelem. A hatfős csoportot 100 %-os teljesítménnyel abszolválta az együttes, így következhettek a középdöntők.

Hármas középdöntős csoportokat alakítottak ki a szervezők, amelyben két holland ellenféllel szemben kellett kivívni a playoffba jutást, azaz az első helyet. Az első meccsen hamar érvényre juttatták fölényüket a debreceniek, a mérkőzés további részében a gólkülönbség volt a kérdés, a győztes kiléte már nem. Következett a csoportdöntő, amelyet a VOC Amsterdam ellen játszottak. Jól kezdték az összecsapást, ám az ellenfél is megmutatta tudását, így fej-fej mellett haladtak az együttesej. Magas tempójú és színvonalú találkozó volt, amelyet a hollandok drámai körülmények között végül egy góllal nyertek meg. Sajnos ezzel az egygólos vereséggel a Loki búcsúzott a további küzdelmektől, holott a hét mérkőzésből hatot megnyert Márián Blanka együttese.

Hét mérkőzés játszottak az U15-ösök a tornán, különböző kézilabdakultúrákkal ismerkedtek meg, nemzetközi kapcsolatokat alakíthattak ki, továbbá felfedezhették a színes történelmet magáénak tudható Prága városát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában