Nagy falat

2023.04.17. 13:31

Tökéletes játékot kell hozniuk a debreceni kosarasoknak

A debrecenieknek már a negyedik mérkőzés kiharcolása is nagyon nehéz feladatnak tűnik

Forrás: MW-archív

Kedden újra a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A negyeddöntőjében, a 18 órától kezdődő összecsapáson a párharc életben tartásáért lép pályára Andjelko Mandics együttese - emlékeztetett a cívisvárosi klub honlapja.

Debrecenben is nyerni tudott a címvédő Falco szombaton, így a rájátszás első körében már 2-0-ra vezetnek a vasiak. Zach Brown személyében hiába vesztették el egyik kulcsjátékosukat a teljes szezonra, az Oláh Gábor utcán is magabiztos játékkal rukkoltak elő, s második félidei parádés védekezésüknek köszönhetően már csak egy lépésre vannak az elődöntőbe jutástól. A cívisvárosiaknak már a negyedik mérkőzés kiharcolása is nagyon nehéz feladatnak tűnik, a legjobb négy közé jutás pedig már egy csodával felérő bravúr lenne.

A DEAC mellett szól, hogy az alapszakaszban egyszer már le tudták győzni idegenben a sárga-feketéket, de az első két meccs összképe alapján az kijelenthető, hogy szinte tökéletes játékra lesz ehhez szükségük. Az NB I.-ben utoljára egyébként a DEAC tudott fordítani 2-0-s hátrányból, hiszen két szezonnal ezelőtt két vesztes meccset követően tudtak túljutni az Alba Fehérváron. Ugyanakkor az elmúlt héten tapasztaltak eddig azt igazolták, hogy az újdonsült kupagyőztes a rájátszásra egy fokozattal feljebb kapcsolt, minden esélyük meg van arra, hogy sorozatban negyedszer is bajnoki címet szerezzenek. A hajdúságiak dolgát tovább nehezíti, hogy a hétvégén kisebb sérülést szenvedő Tóth Ádám valószínűleg nem tud pályára lépni Szombathelyen, játékára reálisan csak a következő körben van esély.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában