Röplabda

2023.04.08. 08:57

Eldőlt: az ötödik helyért küzdhet a DEAC, már az is megvan, kivel

A Debreceni Egyetem csapata 2-0-s sikerrel zárta a Kistext elleni párharcot.

Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi röplabdázói hétfőn 3:0-s sikerrel nyitották a Kistext elleni párviadalt, így csak egy lépés választotta el őket attól, hogy megharcoljanak az ötödik helyért. Mivel a fővárosiak lemondtak a pályaválasztói jogukról, Fodor Antal legénysége péntek este hazai környezetben tehette fel az i-re a pontot. A debreceniek helyzetét megnehezítette, hogy Willian mellett Tóth András sem tudott pályára lépni, számolt be a klubhonlap.

A meccs első pontját Kiss Imre szerezte, ám nem sokkal ezután már a Kistext vezetett 3:1-re. 5:5 után egy 5:1-es sorozattal kicsit meglógott a DEAC. Dorogi Máté megoldásával hatra nőtt a fórjuk, jött is a budapestiek időkérése (9:15). A folytatásban is a Debrecen dominált, ennek köszönhetően magabiztosan hozták az első felvonást.

Aztán a második szettben jött a hideg zuhany. A Kistext összekapta magát, és bebizonyította, hogy nem adja majd ingyen a győzelmet. Reyes, Novoselov és Óhidi vezérletével egyre tetemesebb előnyre tettek szert, 10:2-nél Fodor Antal másodszor tartott eligazítást a tanítványainak. 14:0-s sorozatot szakított meg Gustavo, de ez csak szépségtapasznak bizonyult (17:3). A hátralévő időben nem láthattak nagy változást a szurkolók, így két játszma után döntetlenre álltak a felek.

Szerencsére a rosszul sikerült felvonást követően összekapta magát a DEAC, ezt bizonyítja, hogy viszonylag korán kényelmes helyzetbe kerültek (4:11). Ezt követően sokáig látótávolságon kívül voltak Fazekasék, ám a hajrára felzárkóztak (20:22). A végjátékban több hibát vétettek a fővárosiak, akik hátrányból várhatták a negyedik etapot (20:25).

A negyedik játékrészben a Kistext teljesítménye feljavult, így hosszú perceken keresztül a DEAC-nak kellett futnia az eredmény után. Az erőfeszítésük eleinte nem hozta meg a gyümölcsét, aztán a hajrában fordítottak (21:22). A meccs végéig folytatódott a szoros küzdelem, végül Marlon biztosította be a debreceni sikert.

A másik ágon a Kecskemét idegenben is két vállra fektette a MAFC-ot, így eldőlt, hogy a Debrecen az ötödik pozícióért a „hírös” városiakkal csap össze.

A tények

Férfi röplabda Extraliga, az 5-8. helyért

Kistext JP Auto Mercedes-DEAC 1:3 (15:25, 25:8, 20:25, 25:27)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0 a DEAC-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában