Vívás

2023.04.29. 09:42

Battai Sugár 25. helyen zárt a szöuli Grand Prix-n

Kezdetben tartotta a lépést, ám nem tudta legyőzni japán ellenfelét.

Battai Sugár a 32 közé jutott a szöuli Grand Prix-n

Forrás: Napló-archív

Dél-Koreában elrajtolt az olimpiai kvalifikáció, a Grand Prix, ahol Battai Sugár a 32 közé jutott. A tízállomásos egyéni olimpiai kvalifikációs sorozat nyitó fejezetét Dél-Korea fővárosában, Szöulban rendezték – tudatta a DEAC közlésében.

A szövetség tájékoztatása szerint férfi és női kardban a magyarok csapatban akarnak kijutni az olimpiára, mivel ha ez sikerül, akkor Párizsban hárman indulhatnak egyéniben. A kvótát kizárólag a csapatversenyeken lehet megszerezni, jelen időszakban az egyéni viadalok eredményei kizárólag abból a szempontból számítanak, hogy az ötkarikás játékokon milyen sorsolást kap majd a vívó.

Forrás: deac.hu

Ettől függetlenül egyéniben minden hadra fogható magyar versenyző kardot ragadott a szöuli Grand Prix-n. Pénteken Battai Sugár sikeresen teljesítette (5 győzelem, 1 vereség) a selejtezőt, és egyből a 64-es táblára jutott.

A brit Caitlin Maxwell ellen 15:12-re nyert a DEAC vívója, majd a 32 között egy nagyon erős ellenfél, az első helyen kiemelt, a tavalyi kairói világbajnokság aranyérmese, Misaki Emura várt rá. Nehéz küldetésnek ígérkezett, de nem lehetetlennek, hiszen a debreceni kardozó szűk két hónapja, az athéni világkupán legyőzte a japán versenyzőt.

Forrás: deac.hu

Az ázsiai ezúttal remek formában vívott, és bár Battai Sugár kezdetben tartotta a lépést, idővel egyre nagyobb hátrányba került. Próbálta megtörni Emura lendületét, ám nem járt sikerrel, a japán a vártnál magabiztosabban, 15:6-ra nyert, így a Debreceni Egyetem alakulatának kardozója a 25. helyen zárt.

Eredmények, női kard egyéni Grand Prix, Szöul:

Csoportmérkőzések: Battai Sugár 5 győzelem/1 vereség

A 32 közé jutásért: Battai–Maxwell (brit) 15:12

A 16 közé jutásért: Battai–Emura (japán) 6:15

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában