Kézilabda

2023.03.02. 10:28

Távozik a nyáron a DVSC kapusa

A Loki hálóőre, Ann-Cathrin Giegerich ugyan remekül érezte magát Debrecenben az elmúlt három évben, de változásra vágyik.

Ann-Cathrin Giegerich a nyáron távozik

Forrás: NS-archív

Ann-Cathrin Giegerich ellenfélként tette le a névjegyét a Hódosban, amikor 2020 januárjában a Thüringer HC kapusaként fantasztikus védéseivel győzelemre vezette csapatát. 

Aztán éppen fél évvel az EHF Kupa csoportmeccs után már a hazai öltöző felé vette az útját, hiszen 2020 nyarán a DVSC Schaeffler játékosaként kezdte meg a felkészülést. Anca részese volt a 2021-es Magyar Kupa ezüstéremnek és a 2022-es bajnoki bronzéremnek. Igaz, közben – tavaly március 9-én, a Ferencváros elleni MK-meccsen – elszakadt a keresztszalagja.

A  műtét és a rehabilitáció után idén januárban, a DVSC Schaeffler–Nyköbing Európa-liga csoportmeccsen tért vissza – stílusosan egy kivédett hetessel kezdett – számolt be róla a klub honlapja.

Anca – aki időközben elég jól halad a magyar nyelv elsajátításával – eddig 59 tétmérkőzésen lépett pályára debreceni mezben, s egy gól szerzett; tavaly februárban a Kisvárda elleni idegenbeli bajnokin talált az ellenfél kapujába.

„A DVSC volt az első csapatom Németországon kívül, ezért különleges volt számomra, amikor Debrecenbe érkeztem. Egy másik országot, egy másik kultúrát ismertem meg – mondta el a dvsckezilabda.hu-nak a nyáron távozó Ann-Cathrin Giegerich. – Szeretek itt lenni, de most, három év után úgy érzem, eljött az ideje, hogy változtassak az életemen. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a stábnak, a csapattársaknak és a szurkolóknak a támogatásért, amit az itt töltött idő és különösen a rehabilitáció ideje alatt kaptam. 

A szezon végéig mindent megteszek, hogy elérjük a csapattal kitűzött céljainkat. Fantasztikus élmény a Hódosban, ilyen csodálatos szurkolók előtt játszani.

Ez egy olyan emlék, amelyet soha nem fogok elfelejteni!”

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában