26–20

2023.03.03. 21:40

Tanulságos meccsen kapott ki Németországban az öt debrecenivel felálló kézilabda-válogatott

A magyarok alig több mint tíz percig tartották a lépést.

Forrás: dvsckezilabda.hu

A felnőtt női kézilabda-válogatottnak nem sikerült pénteken, ami a junioroknak igen: legyőzni a német együttest. Mint azt a DVSC Schaeffler hivatalos honlapja írta, Golovin Vlagyimir kerete vasárnap este találkozott, majd Telkiben készült csütörtökig, innen utazott el egy németországi felkészülési tornára. A mieink péntek este a vendéglátók ellen léptek pályára Ludwigsburban.

A kapitány mind az öt debreceni kerettagot nevezte a mérkőzésre, Töpfner Alexandra, Bordás Réka és Füzi-Tóvizi Petra a kezdőcsapatban kapott helyet, támadásban Vámos Petra váltotta Bordást, míg Kácsor Gréta az első félidő közepén került pályára.

A magyar válogatott tíz perc elteltével Töpfner Alexandra találatával még 4–2-re vezetett, a folytatásban azonban szétesett a mieink játéka. Szünetben már 11–8 volt az eredmény a házigazdák javára.

A második játékrész eső 12 percét 7–2-re nyerte meg a német együttes, így már szakadéknyira nőtt a különbség. A hajrában valamit sikerült kozmetikázni a különbségen, így hat góllal nyerték meg a németek a számunkra sok tanulsággal szolgáló meccset, amelyen két balkezes, a siófoki Papp Nikolett és Töpfner Alexandra volt dicsérhető a magyar válogatott tagjai közül.

A magyarok a németországi felkészülési torna keretében szombaton, 18 órakor Heildelbergben Lengyelország ellen lépnek pályára.

A tények

Magyarország-Németország 26–20 (11–8)

Ludwigsburg, 3000 néző.

Magyarország: Szikora –Töpfner 4, Klujber 4 (3), Füzi-Tóvizi, Bordás 1, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G.  Csere: Janurik (kapus),  Vámos P., Kácsor, Debreczeni-Klivinyi 1, Papp N 5, Pásztor N., Schatzl Nadine 1, Győri-Lukács 1, Kuczora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában