Atlétika

2023.03.03. 10:17

Sajnos nem jött össze a bravúr, nem került döntőbe Klekner Hanga

Klekner Hanga

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pénteken újabb versenyszámokkal és debreceni indulóval folytatódott az isztambuli Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokság.
A kontinensviadal második versenynapján a női rúdugrók selejtezőjét rendezték, melyben a DSI Debrecen többszörös magyar bajnoka, Klekner Hanga is érdekelt volt. A 19 fős mezőnyben megtalálhattuk a szlovén Tina Sutejt, a görög Aikaterini Stefanidit, vagy a címvédő finn Wilma Murtót, akik vezetik a ranglistát. Szabóné Molnár Krisztina tanítványa jó formában érkezett az Eb-re, de egyéni csúcs közeli eredmény kellett ahhoz, hogy esélye legyen beverekednie magát a legjobb nyolc közé és a döntőben folytathassa a versenyt. Hanga legjobbja fedettpályán 442, idén azonban 433-ig jutott. 

sajnos-nem-jott-ossze-a-bravur-nem-kerult-dontobe-klekner-hanga-debrecen-dsi-atlatika-haon-sport-hajdu-bihar
Klekner Hanga
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A DSI klasszisa 410 centin kezdett, melyet elsőre teljesítette, majd következő kísérletre leverte a 430-ra tett lécet. Ezt a magasságot nyolcan ugrották át, ám a nagyágyúk még nem mutatkoztak be. Másodjára sem tudott javítani, így már csak egy lehetősége maradt, hogy versenyben maradjon. Sajnos harmadjára is leverte a lécet, így a török Busz Arikazannal együtt 410 centin zárták az Európa-bajnokságot – számolt be a DSI Debrecen honlapja

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában