Labdarúgás

2023.03.16. 15:53

Nem született döntés a kis Loki és a Szoboszló összecsapásán – fotókkal

Kiegyenlített küzdelem, egy-egy gól, erős szél és napsütés jellemezte a hétközi megyei derbit.

Összecsapott a kis Loki és a HSE csütörtökön délután

Forrás: Molnár Péter

Bepótolták a DVSC II.–Hajdúszoboszló összecsapást csütörtökön délután, melyet még az NB III. Keleti csoportjának 23. fordulójából halasztottak el. A felek a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sporttelepén feszültek egymásnak, nem éppen kellemes időjárási körülmények között; a nap ugyan sütött, azonban a szél ereje többször feladta a leckét a játékosoknak, és a nézőknek egyaránt.

Kiegyenlítetten indult a derbi, komolyabb helyzetet az első tíz percben egyik csapat sem tudott kialakítani, igaz, Kovács Péternek, a kis Loki kapusának így is akadt védenivalója. Leginkább mezőnyben folyt a játék, a támadások többsége elhalt a 16-os vonalában. A 40. percben Hornyák Csaba szögletét Mészáros Dávid öklözte ki, ám érkezett Sárosi Norbert, aki életerős lökete nem sokkal kerülte el a kaput. Az első félidő nem hozott gólt, 0–0-nál jött a szünet.

Az 54. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Balla Mátyás jobb oldali szabadrúgásból vette be Kovács Péter kapuját, a Loki hálóőre igencsak ludas volt a találatban, 0–1.

Pár minutummal később egy újabb szabadrúgást után akár meg is duplázhatta volna előnyét a HSE, de a játékvezető lest jelzett. Próbálta fokozni a nyomást a kis Loki, ezzel párhuzamosan nőtt a feszültség is a gyepen, egyre többször volt munkája a csapatok egészségügyi embereinek.

Sok ismert embert is érdekelt az összecsapás: személyesen tekintette meg a derbit Gulácsi Bence, a Debreceni Labdarúgó Akadémia játékosmegfigyelői csoportjának vezetője, Kiss Zoltán, a DVSC ötszörös válogatott labdarúgója, Szatmári Csaba, a piros-fehérek négyszeres bajnok balhátvédje, Herczeg András, a Vasutas legendás edzője, a DVSC Labdarúgó Akadémia elnöke és Hayk Hovakimyan, a Lokomotív klubigazgatója is.

A 71. minutumban 1–1-re módosult az állás, Kócs-Washburn Erik egalizált. A hajrához közeledve Barnucz Gergő szépen ívelt középre egy sarokrúgást, de csapattársa fejese elkerülte a kaput. Több számottevő esemény már nem történt, maradt az 1–1-es döntetlen. 

HBN

A tények

Labdarúgó NB III. Keleti csoport, 23. forduló

DVSC II.–Hajdúszoboszló 1–1 (0–0)
100 néző. Vezette: Újhelyi Tamás.
DVSC II.: Kovács P. – Szabó K., Hornyák Cs., Bökönyi A., Fábián B. (Lyskov D.), Sárosi N., Kócs-Washburn E. (Doktor Zs.), Takács B. (Farkas T.), Sipos Sz. (Lipcsei P.), Tordai B., Horváth Z. Vezetőedző: Máté Péter.
Hajdúszoboszló: Mészáros D. – Kónya Cs., Karacs P. (Berdó P.), Nagy R., Szathmári Zs., Balla M. (Fenyőfalvi Cs.), Constantinescu, Vincze Á., Barnucz G., Karika B. (Czene Z.), Sütő B. (Dobi B.). Vezetőedző: Szűcs János. 
Gól: Kócs-Washburn E. (70.), illetve Balla M. (54.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában