Futsal

2023.03.17. 18:17

Megvan az első döntős: Spanyolország legyőzte Portugáliát!

Jól kezdtek a portugálok, ám hamar fordítottak a spanyolok,

Forrás: Czinege Melinda

A debreceni rendezésű Európa-bajnoki női futsal Final Four első elődöntőjén a Spanyolország és Portugália mérte össze tudását délután 4 órakor. Mindkét országból érkeztek szép számmal szurkolók, s az első percben a fehér mezes portugálok szerezték meg az előnyt Carla Vanessa góljával (0–1). Ezt követően kiegyenlített csata folyt a pályán, egyik együttes sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra, talán valamivel veszélyesebben futsaloztak a hispánok, amelynek a 8. percben lett eredménye: a hatos számú Luci talált a kapuba, 1–1-re módosítva ezzel az állást. Nem vettek vissza a tempóból a spanyolok, a 14. minutumban Noelia mattolta a portugálok hálóőrét (2–1). A félidőig nem változott az állás, így 2–1-es piros mezes vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a válogatottak. 

A fordulást követően is Spanyolország volt a kezdeményezőbb, igyekeztek megduplázni előnyüket, de a portugálok jól tartották magukat. A 22. percben egy ellentámadásból veszélyeztetett a fehér mezes válogatott, de a kapufa megmentette a hispánokat. Egyik válogatott sem nyílt ki túlságosan, nem kockáztattak feleslegesen a felek. A második félidő derekán mintha a fáradtság jelei mutatkoztak volna az együtteseken, amelyen a közönség folyamatos bíztatása lendítette túl a csapatokat, s a 27. percben ismét Carla Vanessa villant, 2–2-re módosítva ezzel az eredményt. Nem tartott azonban sokáig az öröm, néhány másodperccel később ismét megszerezte a vezetést Spanyolország Irene Córdoba révén (3–2). A találkozó utolsó 10 percében megérkezett a magyar női válogatott is, akiket a szurkolók hangosan köszöntöttek. A végén mindent egy lapra feltéve támadtak a portugálok, de egyenlíteni így sem sikerült, Spanyolország 3–2-re nyerte az elődöntőt. 

Orosz Krisztofer

Spanyolország-Portugália (2-1) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában