Emlékezetes születésnap

2023.03.16. 19:55

Háziversennyel ünnepelt a Hajdúszoboszló Herkules Sportegyesület – fotókkal

Lukács Krisztián és csapata egy négy állomásból álló megmérettetésen derítette ki, mennyit fejlődtek egy év alatt.

A Hajdúszoboszló Herkules SE tagjai

Forrás: Tóth Imre

Állóképességi teszttel ünnepelte kilencedik születésnapját a Hajdúszoboszló Herkules Sportegyesület. A februári megmérettetésen 31 tag vett részt a klub Ady Endre utcai edzőtermében. A versenyzők négy számban – guggolás „viking gépben”, fekvenyomásban, fekvőtámaszban, illetve az úgynevezett bicepsz állva gyakorlatban – mérették meg magukat.
A Herkules SE elnöke, Lukács Krisztián – vagy ahogy sokan ismerik, az ország legerősebb rendőre – 2005-ben kezdett „erős emberkedni”, majd két évvel később életre hívta a Magyarország legerősebb rendőre versenyt. 2014-ben létrehozták az egyesületet, amely eleinte a Dózsa György utcában működött, 2019. február 19-étől működnek a jelenlegi helyükön.

– Az egyesület most lett kilencéves, és negyedik éve vagyunk a mostani termünkben – idézte fel Lukács Krisztián. – Az új terem megnyitásának évfordulóját – amikor a körülmények megengedik – hagyományteremtő szándékkal minden évben megünnepeljük. 

Az első születésnapon Bohos Kornél WBPF Európa-bajnok testépítő is részt vett, tavaly pedig Mészáros László sokszoros fekvenyomó világrekorder tette tiszteletét nálunk.

A mostani megmérettetésen 31 versenyző indult, a négy állomásnál a csapatok forgásban váltották egymást – fogalmazott a kiváló sportember.

A négy állomás a test más-más izmait vette igénybe. A guggolás „viking gépben” gyakorlatnál nyújtott térddel kellett indítani, majd addig leguggolni, hogy a térd és a csípő forgási pontja vízszintes legyen. A fekvenyomás nyújtott könyökkel indult, és úgy is kellett befejezni minden egyes nyomást. A mellet szükséges volt érintenie a rúdnak, melyet át kellett fogni a hüvelykujjal. A gyakorlat közben a fenéknek kötelező volt folyamatosan érintkeznie a paddal, ahogy a talp valamely részének a talajjal. A bicepsz állva gyakorlat nyújtott karral indult, és a könyöknek muszáj volt végig a test mellett maradnia. Az ismétlések között legfeljebb 3 mp pihenő volt tartható, mely közben a rudat nem szabadott elengedni. A négyütemű fekvőtámasz gyakorlatnál guggoló pozícióból kiindulva, a kezeket a rúdon tartva kellett elvégezni egy szabályos fekvőtámaszt, majd felugrani, és a kezet a fej fölé emelve tapsolni egyet, aztán újrakezdeni az egészet.

– Az eredményeket látva a résztvevők várakozáson felül teljesítettek, aminek nagyon örültem. Minden állomásnál voltak segítők, akik biztatták a versenyzőket, ezzel akár 10-15 kg plusz teljesítményt is kisajtolva belőlük. 

A lányok a guggolásban remekeltek, míg a fiúk fekvőnyomásban, bicepszben voltak erősebbek.

– Az egyik piacvezető táplálékkiegészítőket gyártó cég jóvoltából mindenki kapott ajándékcsomagot, a dobogósok értelemszerűen nagyobbat, plusz kupákat is. Külön díjaztuk a legifjabb, és a legrutinosabb versenyzőt is. Előbbi nem kis büszkeségemre egyik tanítványom, a birkózásban diákolimpiai ezüstérmes Kiss Milán volt, aki összesítésben hatodik lett. A díjak átadásában Szabó Zsolt barátom, a Földesi Titán Sportegyesület elnöke segédkezett – mondta el Lukács Krisztián. 

MSZ

Az eredmények:
Nők:
1. hely: Serdültné Sebestyén Krisztina
2. hely: Szőkéné Szűcs Krisztina
3. hely: Ádám Gabriella

Férfiak:
1. hely: Kabai Ádám
2. hely: Kiss Nimród
3. hely: Pető János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában