Kézilabda

2023.03.11. 12:42

Mariana Costa: „Büszke vagyok a lányokra!”

A brazil szélső remek produkciója után is játékostársait dicsérte.

Mariana Costa | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata pénteken este, az NB I. 17. fordulójában a Budaörsöt fogadta és győzte le 34–23-ra. Még 10 perc sem telt el a meccsből, de a Loki már 6-tal vezetett, ami a félidei szünetre 9-re duzzadt.

A fordulást követően a vendégek egy ideig próbálták faragni a hátrányukat, de a debreceni lányok takaréklángon égve is magabiztos, 11 gólos győzelmet arattak. 

A találkozót követően Szilágyi Zoltán vezetőedző sajtótájékoztatón értékelte a látottakat. – Úgy kezdtük el ezt a mérkőzést, ahogy az esélyesebbtől az elvárható. Rendben volt a védekezésünk, domináltunk, agresszívak voltunk.

Több labdát is szereztünk, amiből gyors gólokat dobtunk, az átlövéseink is működtek, megvalósítottuk az elképzeléseinket

– elevenítette fel a történteket.

Szilágyi Zoltán elégedett lehetett csapatával | Forrás: Napló-archív

A szakember a második félidővel már közel sem volt annyira elégedett, mint az elsővel. – A szünet után túl nagyvonalúan folytattuk, és ez megbosszulta magát, mert 11 perc alatt egy 7–4-es szériával faragott a hátrányából a Budaörs. Aztán viszont átlendültünk ezen a holtponton kifejezetten jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően, így a végén ismét felszabadultan játszottunk – zárta gondolatait Szilágyi Zoltán.

Az összecsapáson kiváló első félideje volt Mariana Costának, aki 9 lövéséből 8-at is gólra váltott a szünetig. – Nagyon örülök a két pontnak, amit itthon tartottunk, fontos volt számunkra, hogy győzelemmel térjünk vissza válogatott szünetről. Szenzációsan teljesítettünk a meccs elején, de Szilágyi Zoltán ezt mindig kéri is tőlünk, hogy stabil, erős védekezésből gyors ellentámadásokat vezessünk.

Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen jók voltak, nélkülük egyetlen gólt sem szereztem volna

– jegyezte meg. A brazil szélső hozzátette, hogy örül mindenkinek a csapatból, aki lehetőséget kapott a pályán, és bízik benne, hogy lendületben maradnak annak érdekében, hogy elérjék a kitűzött céljaikat.

A Loki szurkolóinak egyek szeme sír, a másik pedig nevet Marian Costa fantasztikus produkciója láttán, ennek hangot is adtak a klub Facebook-oldalán. Mari pont azután játszotta élete egyik legjobb meccsét DVSC-mezben, miután a múlt héten bejelentették, hogy szezon végén távozik az együttestől.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában