Női kézilabda NB I.

2023.03.10. 20:00

Hengerelt a Loki a Hódosban – fotókkal

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapatának egy percig nem forgott veszélyben a győzelme a Budaörs ellen.

Forrás: Czinege Melinda

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata a Budaörsöt fogadta péntek este az NB I. 17 fordulójában. A debreceni lányok a harmadik, a vendégek pedig a tizedik helyen várták a találkozót. 

A meccs rögtön egy szerencsétlen szituációval kezdődött: Mariana Costa találta el ellenfele, Pálos-Bognár Barbara arcát védekezés közben. Szerencsére nem lett sérülés a következménye az elsőre ijesztőnek kinéző esetből, viszont Costa két perces kiállítást kapott és elnézést kért a sértettől. Ez a kicsit negatív indítás azonban nem zavarta meg a Lokit, sőt a 8. percben már 6–1 volt a hazaiaknak, pont az előbb említett brazil szélső vállalt ebből hármat is.

A budaörsi vezetőedző, Buday Dániel nem is habozott sokat, ki is kérte első idejét, hogy megpróbálja felrázni csapatát. Ennek talán annyi eredménye volt, hogy a következő percekben a piros-fehérek nem növelték, csak tartották az állandósulni látszódott 5-6 gólos előnyüket. A 21. percben Costa már az ötödik találatát szerezte, ezúttal a remek százalékkal védő Catherine Gabriel parádés indításából, ezzel már 14–7-re vezetett a DVSC. A vendégek mestere másodjára is magához hívta övéit, mert egyre inkább elúszni látszott a mérkőzés.

Sok változást ezúttal sem hozott az időkérés, mivel remekül védekeztek a debreceni lányok, szinte alig jutottak lövőhelyzethez a Pest megyeiek. Mindenesetre a játékvezetők Bordás Réka kiállításával és egy hetessel próbálták segíteni őket. Túl sok foganatja ennek sem volt, hiszen a félidőben 19–10-re vezetett a Loki. Szűk egy héttel azután, hogy Mariana Costa távozását bejelentette a klub, a brazil szélső szenzációs játékkal rukkolt elő és 8 gólt dobott 30 perc alatt. A kapuban pedig Catherine Gabriel remekelt, kereken 50 százalékos hatékonysággal védett. 

A fordulást követően Planéta Szimonetta találata 10 gólos különbséget jelentette. Az ezt követő percekben – talán a magabiztos vezetés tudatában –  kicsit alábbhagyott a Loki lendülete, illetve akadt néhány eladott labda támadásban. Ezeknek köszönhetően hétre feljött a Budaörs, ami még mindig meggyőző előny volt, de Szilágyi Zoltán megelőzve a bajt inkább időt kért, hogy rendezze a sorokat. A szépen csordogált a maga medrében: a vendégek próbáltak zárkózni nem túl nagy meggyőződéssel, a DVSC pedig pont annyit adott ki magából, amennyit kellett. 

Valamivel kevesebb mint 15 perccel a vége előtt harmadik idejét is kikérte Buday Dániel, ezzel többre már nem volt lehetősége a mérkőzés során. A második félidőben több szerephez jutó Csernyánszki Liliána és Szabü Nina is meghálálta Szilágyi Zoltán bizalmát. A Loki végül 34–23-as, könnyed sikert aratott, a győzelem egy percig sem forgott kockán.

Bakos Attila

A tények

Női kézilabda NB I., 17 forduló
DVSC Schaeffler–Moyra Budaörs Handball 34–23 (19–10)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok. Vezették: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián.
DVSC: Gabriel – Costa 8, Kácsor 3, Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi 2, Planéta 2, Vámos M. Cserék: Giegerich, Torda, Hámori 3, Bordás, Csernyánszki 3, Töpfner 4(3), Petrus 3, Szabó N. 3 Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Budaörs: Vártok R. – Vártok T. 1, Szekerczés 1, Pálos-Bognár 6(1), Gorilska 3, Hudák, Braun 1. Cserék: Varjas-Sipeki, Szabó-Májer 2, Szabadfi 3, Gergely-Zsigmond 2, Schneider 3(1), Smid, Bánfai 1, Mlinkó, Tóth M. Vezetőedző: Buday Dániel

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában