Labdarúgás

2023.02.11. 21:31

Óriási fordítás a Nagyerdőn, a semmiből hozta vissza a meccset a Loki! – fotókkal, videóval

A Paks egészen a hosszabbításig vezetett, de a DVSC nyert 2–1-re.

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a Paksi FC-t fogadta az OTP Bank Liga 19. fordulójában szombat este. A debreceni együttesből hiányzott Baráth Péter, aki kisebb sérüléssel bajlódik. A Paks a hetedik, a Loki pedig az ötödik helyről várta az összecsapást, a két gárda között mindössze egyetlen pont volt a találkozó előtt.

A csapatokat és a kilátogató szurkolókat nulla Celsius-fok körüli csípős hideg várta a Nagyerdei Stadionban, és a pálya is fel lehetett fagyva, mert gyakran csúszkáltak a játékosok. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, ekkor Sós Bence lépett meg a bal szélen és adott középre Dorian Babunskinak, aki azonban már nem érte el igazán jól a labdát. Aztán a másik oldalon Dreskovicsék nem értették meg egymást, így Hahn ziccerben vezethette a labdát Megyerire, akinek hatalmas védése után a kapufáról pattant vissza a játékszer.

Forrás: Kiss Annamarie

A mérkőzés szépen lassan csordogált, túl sok izgalmat nem tartogatott magában, láthatóan mind a két gárda a biztonságra rendezkedett be. A félidő végéhez közeledve Szécsi szerzett labdát a jobb szélen, élesen középre lőtt labdája azonban elsuhant a kapu előtt. Nem sokkal később ismét Sós indult meg a bal szélen, de a tizenhatos vonalánál szabálytalankodtak vele szemben, Dzsudzsák beívelését azonban Dreskovics fölé fejelte.

A második félidő elején Dzsudzsák indulhatott meg a Paks kapuja felé, azonban egy visszazáró védő az utolsó pillanatban szerelni tudta. Aztán beszorította a vendég gárda a Lokit a kapuja elé,

Megyeri kétszer is hatalmasat védett, azonban harmadjára már nem tudott segíteni csapatán. Hatalmas kavarodást követően Varga Barnabáshoz került a labda, aki közelről nem hibázott.

Nem sokkal később újabb lehetőséghez jutott a tolnai gárda, nagyjából 18 méterről lőhettek szabadot, de Haraszti mellé tekert. Debreceni cseréket követően Ferenczi hámozta magát a tizenhatoson belülre, passzából Dzsudzsák lőtt, de Nagy hatalmasat védett. A 82. percben jobb oldalról jött Dzsudzsáktól egy szabadrúgás, de a védők kifejelték. Egész meccsen akadozott a DVSC támadójátéka, de az utolsó percekig mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, ami sikerült is. Bódi szögletét követően Dreskovics csúsztatott a hálóba.

De nem volt vége a meccsnek! Dzsudzsák ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, amit az érkező Babunski lőtt estében a hálóba. Azonban még izgulni kellett, mert a VAR vizsgálta találatot, de érvényes volt. Hihetetlen végjátékot követően fordított a Loki, és nyert 2–1-re.

BA

A tények

OTP Bank Liga, 19. forduló

Debreceni VSC–Paksi FC 2–1 (0–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Vígh-Taksonyi Gergő, Szalai Dániel).

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Szécsi (Mance 78.), Varga J. (Loncar 71.), Dzsudzsák, Manrique, Sós (Bódi 71.) – Do. Babunski. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Paks: Nagy G. – Sajbán, Kinyik, Kádár, Osváth (Vas 74.) – Papp K., Windecker, Hahn (Haris 80.) – Haraszti, Bőle (Skribek 61.), Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gól: 0–1 Varga B. (56.) 1–1 Dreskovics (90+2.) 2–1 Babunski (90+5.).

Mesterszemmel

Srzdjan Blagojevics: Fontos győzelmet arattunk. Fagyos volt a pálya, nehéz volt rajta játszani, nem volt olyan a produkció, amilyet szerettünk volna. Ezzel együtt a csapat karakterét jól mutatja, hogy a végén így is fordítani tudtunk. Szeretném megdicsérni a játékosaimat, és köszönjük a szurkolók támogatását.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában