Futsal

2023.02.13. 21:59

A DEAC futsalosai parázs meccsen győztek Nyírbátorban

Egy kiállítást követően az elején hátrányba került Elek Gergő csapata, ám végül győzelemmel utazhatnak haza.

Forrás: Napló-archív

Nyírbátorba látogatott a Debreceni Egyetem futsalcsapata, ahol az alapszakasz utolsó mérkőzését vívta meg. Komoly tétje is volt a találkozónak, hiszen győzelem esetén az ötödik pozícióban is végezhettek Elek Gergő tanítványai. 

Az összecsapás egy kiállítással és hazai vezetéssel indult, melyre jól reagált Elek Gergő legénysége, s a 10. percben Tóth Attila révén egalizálni tudtak (1–1). Egy perccel később azonban ismét a bátori publikum örülhetett, hiszen ismét megszerezték az előnyt a szabolcsiak (2–1). Újabb egy minutum elteltével újfent egyenlített a debreceni csapat, Tóth Attila duplázott (2–2), majd Rácz Zsolt juttatta előnyhöz a fekete-fehér vendégeket (2–3). Tóth Attila kirobbanó formában volt, hiszen pár pillanattal később megszerezte harmadik találatát 2–4-re alakítva az állást. A hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, előbb a 18. percben, majd a 31.-ben találtak be, így a végjátékra döntetlennel fordultak a felek (4–4). A végig lüktető iramban zajló találkozón nem sokkal a lefújás előtt tízméterest végezhetett el a Nyírbátor, de Krajcsi védett, amely után szabálytalankodtak vele szemben, így büntetőt ítéltek a hajdúságiak javára és Rácz Zsolt megszerezte a győzelmet jelentő gólt csapatának (4–5). 

A találkozón ugyan nem léphetett pályára a Debreceni Egyetem együttesének csapatkapitánya, Vass Ottó, ám így is a helyszínen tekintette meg az összecsapást. A DEAC játékosa a HAON-nak elmondta, végletekig kiélezett meccsen vannak túl. – Az első percben kiállították a kapusunkat, ellenfelünk pedig megszerezte a vezetést. Azt láttam a srácokon, hogy megfogta őket a korai gól, ezt követően azonban megfordítottuk az eredményt, de a Nyírbátor nem adta könnyen magát. Rengeteg szabálytalanság volt, 5-6 tízméteres is, amelyből mi hármat gólra váltottunk, a hazaiak pedig egyet sem. A legvégén is ellenünk ítélt a bíró, a tízméterest Krajcsi Bence parádésan védte, a kipattanónál azonban szabálytalankodtak ellene, így mi következtünk büntetőrúgással, s második próbálkozásra betaláltunk, így megnyertük a találkozót. A mai napon inkább az akarat dominált, de a srácok szíve a helyén volt, nagyon büszke vagyok rájuk – nyilatkozta a fekete-fehérek kapitánya. 

Orosz Krisztofer

A tények: 


 

Férfi Futsal NB I. 22. forduló 


 

Nyírbátor–DEAC 4–5 (3–4)


 

Nyírbátori Városi Sportcsarnok, vezette: Muhari Gergő, asszisztensek: Apkó Tamás, Strehó Erik


 

Nyírbátor: Dobi Attila – Szabó Steven, Kerekes Mihály, Szucsányi Sándor, Hadházi Sándor Cserék: Kása Bence, Tóth Krisztián, Sánta János, Szentes Bíró Tamás, Bartha Balázs, Siska Gergő, Molnár Richárd, Csorvási Ádám, Orosz Dániel


 

DEAC: Tóth Benedek – Szatmári Ákos, Deiby Arango, Rácz Zsolt, Szabó Ábel Cserék: Krajcsi Bence, Nagy Bence, Harmati Tamás, Sándor Krisztián, Tóth Attila, Tóth Barnabás Vezetőedző: Elek Gergő 


 

Gólszerzők: Tóth A. (10’, 12’, 15’), Rácz Zs. (14’, 38’), illetve Szentes Bíró (1’), Kerekes Mihály (11’), Siska (18’), Sánta János (31’)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában