Jégkorong

2023.01.03. 20:39

Kitömte az Acélbikákat a DEAC

Az első harmad góliszonya után beindult a pontgyártás.

Forrás: Kiss Annamarie

Ezúttal nem kellett a végig izgulnia a DEAC híveinek a DAB elleni idegenbeli Erste Liga mérkőzésen, ugyanis Molnár Dávidék magabiztosan, 5–1-re verték meg az acélgyáriakat kedd este.

A szezonbeli addigi három meccsükön mindig egy gól volt a különbség az együttesek között, így most is szoros összecsapásra volt kilátás, ám szerencsére nem így lett. Mihalik Andrásé volt az első két perces büntetés testre ütésért. Szinte rögtön felállt a 10 mérkőzés óta nyeretlen Dunaújváros, de Hetényi Zoltán a helyén volt, a büntetés második felét pedig szépen kibekkelte a DEAC. Aztán emberelőnybe kerültek a vendégek is, de a speciális soruk nem sokra ment az újvárosiakkal. Felváltva voltak veszélyben a kapuk, de az egyik oldalon Hetényi, a másikon a betegségéből visszatért finn Juho Jarvinen állta a „sarat”. Némileg meglepő módon inkább a dunaújvárosiak akarata érvényesült. Marosi Máté kapott nagybüntetést plusz automatikus végleges kiállítást, de kihúzta kapott gól nélkül az öt percet a Duna-parti gárda, így 0–0-nál vonultak az első szünetre a csapatok.

Beindultak 

A második harmadban sem sokat változott a játék képe, javarészt a hazaiak irányítottak, de igazán nagy helyzetet ők sem tudtak kidolgozni. Aztán egy óriási védelmi hibát követően majdnem megszerezte a vezetést a DEAC, de ekkor még Jarviven védett. Ám nem sokkal később Bukor Rajmund hatalmas lövése kijött róla, és Révész Marcell a levegőben úszó pakkot a kapuba pofozta. 0–1.

Ezzel a találattal aztán kinyílt a gólzsák, és 11 perc alatt 5 találat is esett. Rastislav Spirko verte meg az emberét, majd Mihalik Andrásnak passzolt, aki megkerülve a kapust húzta be a korongot a kapuba. 0–2.

Aztán meglehetett volna a harmadik is, de Molnár Dávid ütött el a pakk fölött óriási ziccerben. Ahogy lenni szokott, a kimaradt lehetőségekért megbűnhődött a DEAC, Brus volt eredményes. 1–2.

Egy kiugrás végén Révész Marcell duplázhatott volna, de nem volt szerencséje, ám pár másodperccel később mégis ünnepelhetett, ugyanis Dominik Novotny lövése Jarvinen válla fölött a rövid felsőbe csapódott. 1–3.

A harmad vége újabb góllal zárult: egy újabb Jarvinenről kipattanó pakkot gyűjtött be Spirko, majd Jan Daleckyhez passzolt, aki az üres kapuba emelt öt másodperccel a vége előtt. 1–4. 

Üres a kapu 

A záró harmad kissé csendesen indult, de aztán felpörögtek az események, főleg a vendégeknek köszönhetően, de sorra maradtak ki a szépen kidolgozott helyzetek. Öt perccel a vége előtt lehozta kapusát a DAB, amelyet gyorsan kihasználtak a hajdúságiak, Oleg Szoszunov helyezett az üresen árválkodó ketrecbe. 1–5.

A maradék három percben már semmi jelentősebb nem történt, ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a DEAC.
Pihenőre nincs sok idő, hiszen pénteken hazai pályán az FTC-t fogadják Sági Martinék. 

MSZ

A tények
Erste Liga, alapszakasz - EL 175
Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 1–5 (0–0, 1–4, 0–1)
Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző. Vezették: Babic Vladimir, Korbuly Gergely
Gólszerzők: Révész (30.), Mihalik A. (33.) Novotny (37.) Dalecky (40.), Szoszunov (57.), illetve Brus (35.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában