Labdarúgás

2023.01.27. 14:32

Kiderül, milyen pudingot főztek a Lokinál

Dombi Tibor, a DVSC pályaedzője szerint majd az éles meccseken derül ki, miként is sikerült a felkészülésük.

Dombi Tibor és a szakmai stáb alaposan felkészítette Baranyai Nimródékat a zalaiakból

Forrás: Napló-archív

Ugyan a keddi Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzéssel (melyet még őszről halasztottak el) már hangolódhattak a honi futballrajongók az OTP Bank Liga folytatására, igazán csak most jön a java. Hétvégén, a 17. fordulóval végre folytatódik az NB I.-es pontvadászat: a DVSC alakulata a ZTE csapatát fogadja szombaton 17 órától a Nagyerdei Stadionban. 

A Loki 20 ponttal a tabella hetedik helyéről várja a folytatást, míg a zalaegerszegiek jelenleg 22 egységgel az ötödikek.

 A zalai egylet már a hét elején belecsapott a lecsóba, a Fradi ellen bepótolt összecsapásukon sokáig úgy tűnt, 1–1-et játszanak a listavezetővel, azonban a 91. percben az egy pontot is elbukták, Traore nyerte meg a meccset a zöld-fehéreknek (2–1). 

A Debrecennél még „szüzek” a lábak, ugyan a háromhetes törökországi edzőtábor alatt több felkészülési találkozót is vívtak Szrdjan Blagojevics tanítványai, azonban az első igazi éles bevetés csak most következik. – Az az igazi, mikor megy a bajnokság, bár mostanában már nem olyan hosszú egy-egy felkészülés, mint anno, de azért mindenki várja már a folytatást. 

Mi is kíváncsiak vagyunk, mit alkotunk a Zalaegerszeg ellen, ahogy mondani szokták, a puding próbája az evés, most kiderül, miként sikerült a felkészülésünk.

 Úgy hiszem, jó esélyünk van a győzelemre, pláne hazai pályán, de ehhez sokat kell tennünk – mondta el érdeklődésünkre Dombi Tibor, a Loki asszisztens edzője.

„Kicsi” úgy véli, fontos a jó rajt, annál is inkább, mert a negyedik helytől lefelé bárki bárkit legyőzhet. – A Fradi, a Puskás és a Vidi anyagi helyzete miatt kimagaslik a mezőnyből, de a többi csapat körülbelül hasonló büdzsével dolgozik, így nincsenek olyan nagy különbségek. Észnél kell lenni minden összecsapáson, hogy egy klasszikust idézzek, „minden héten háború” van – vélekedett a piros-fehérek korábbi legendás játékosa. 

Még augusztus végén 4–2-re verte Ricardo Moniz együttese hazai pályán a cívisvárosiakat, akiknek így lenne mit törleszteniük. Amint azt azonban Dombi mondta, már annyiszor találkoztak minden gárdával, hogy az összesnek lehetne valamiért törleszteni, így nem ez hajtja őket, ettől függetlenül győzni szeretnének.

„Nincsenek szavak”

Mint ismert, a DVSC még tavaly ősszel arra kérte drukkereit, hogy voksoljanak arra, mely Loki-legendákról nevezzenek el szektort a Nagyerdei Stadion A-, B- és C-lelátóján. A szavazatok alapján a Loki-hívők többsége az A3-szektor esetében a súlyos betegségben elhunyt edzőt, Garamvölgyi Lajost, a B6-ban a tragikus balesetben elvesztett vezérszurkolót, Komáromi Gábort, míg a C3 kapcsán a korábbi legendás játékost, Dombi Tibort szeretné névadónak. A Debrecen most, a szombati ZTE-meccs előtt 16 órától tartja meg névadó-ünnepségét a B szektornál. Természetesen Dombit arról is megkérdeztük, milyen érzés számára, hogy róla lesz elnevezve az egyik szektor. – A csütörtöki edzésünk alkalmával már láttam a táblát, nagyon elérzékenyültem, a Tankcsapda egyik nótájának címe jutott eszembe, „Nincsenek szavak”. 

Óriási megtiszteltetés ez számomra, nem lehet szavakba önteni, mit is érzek.

 Egy biztos, óriási felelősség is: bár egyértelműen voltak nálam jobb focisták a Loki történetében, a szurkolók mégis engem választottak, a továbbiakban is úgy kell tevékenykednem, hogy ne éljek vissza a bizalmukkal. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában