Vármegyei I. osztály

2023.01.24. 14:50

Nem javult a DSC-SI focicsapatának a helyzete

Selyem Nándor vezetőedző azt kéri futballistáitól, hogy húzzák ki valahogy a szezon végéig.

Selyem Nándor | Forrás: Napló-archív

A Hajdú-Bihar vármegyei labdarúgó I. osztály tavaszi küzdelmei három és fél hét múlva indulnak, a csapatok már megkezdték a felkészülést a bajnokság folytatására. A legnehezebb helyzetben a DSC-SI csapata van, hiszen 15 forduló alatt nem szereztek pontot, és 106 bekapott gól mellett mindössze egyetlen egyszer találtak be az ellenfél kapujába.

Ezt a szó szerint elszomorító állapotot a folyamatos létszámproblémák is súlyosbították, a debreceni együttessel nem egyszer fordult elő, hogy csak 1-2 cserejátékos ült le a padra.

A negatív csúcsot az jelentette, amikor Kabán összesen 9 emberrel álltak ki úgy, hogy egy mezőnyjátékos szerepelt kapusként. És mivel még további futballisták sérültek le a találkozó során, ezért nagyjából fél óra után, 7–0-s hazai vezetésnél véget is ért az összecsapás.

 A gárda kilátástalanságát tapasztalva, az ellenfelek trénerei a meccsek utáni nyilatkozataikban többször már nem is saját csapataikat dicsérték, inkább sajnálatukat fejezték ki a DSC-SI felé.

A HAON felkereste Selyem Nándort, az együttes vezetőedzőjét azzal kapcsolatban, milyen reményekkel vághatnak neki a tavaszi szezonnak. – Elég nehézkes a helyzet, egyelőre úgy néz ki, három fiatal játékossal bővül a keretünk.

 

Sajnos komolyabb erősítésről nem tudok beszámolni, ráadásul az egyik kapusunk elhagyta a csapatunkat.

 

A téli szünet után eddig három edzésünk volt, nagyjából 12-13 fővel zajlottak, de ennél nem is vagyunk sokkal többen – mondta. 

A szakember szerint ha egy kicsit komolyabban edzenének, akkor javulhatna a teljesítményük. –  Bár vigyáznom kell arra is, hogy ne legyenek túl erősek a tréningek.

 

Amikor másfél hónap kihagyást követően először találkoztunk, akkor elkezdtük a munkát, futottunk is egyet.

 

Legközelebbre már meg is csappant a létszám. Úgy látszik, hogy lazítanom kell ahhoz képest, amihez korábban hozzá voltam szokva – fogalmazott.

A tréner azt kérte játékosaitól, hogy valahogy húzzák ki az idény végéig. – Nagyon bízom benne, hogy be tudjuk fejezni a bajnokságot. Nyáron több játékos is kiöregedne már az U19-es korosztályból, és akkor új alapokra helyezve mehetnénk neki a másodosztálynak. Próbálom tartani azokban a lelket, akik itt maradtak.

 

Igyekszem ösztönözni őket, akarjuk már megmutatni, hogy ennél többet is ki tudunk hozni magunkból. Tavasszal kiderül, hogy sikerül-e

 

– jegyezte meg.

Selyem Nándor végül megemlítette, hogy továbbra is szívesen várnak bárkit, aki szívesen futballozna a DCS-SI együttesében. A csapat a vármegyei I. osztály 16. fordulójában, február 18-án délután a Sárréti DSK-t fogadja majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában