Női kézilabda NB I.

2022.12.14. 19:51

Hihetetlen vereséget szenvedtek a Loki kézisei

A DVSC Scaeffler a második félidő elején már 9 góllal vezetett, a végén mégis kikapott 28–26-ra Siófokon.

Szilágyi Zoltán sem értette, hogy mi történt a szünet után | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata szerda este Siófokra látogatott a női kézilabda NB I.-ben. A Loki már 8 meccset lejátszott, de ez hivatalosan mégis a 6. fordulóhoz tartozó összecsapás volt. A másfél hónapos válogatott szünetet követően, az MTK új otthonában tért vissza Szilágyi Zoltán együttese a pályára, ahol egy utolsó másodpercen szerzett góllal szerezte meg a két pontot.

Ezúttal újabb idegenbeli megmérettetés várt a piros-fehér lányokra a Balaton partján, a Siófok látta vendégül őket. Meglehetősen szerencsétlenül indult a meccs, Hornyák Dóra már az 1. percben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett egy ártatlan szituációban.

 

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a felek, aztán a 3–3-nál a 8. percben ráléptek a gázra a debreceniek, hiszen a 12. minutumban már 8–3-ra vezettek, Uros Bregar ki is kérte első idejét.

 

Nem sokkal később a játékvezetőknél elég erős zavar támadt az erőben: egy debreceni szabálytalanságot követően több mint egy percig állt a meccs, mert nem tudták eldönteni, hogy ki akarnak-e állítani valakit a vendégektől és ha igen, akkor mégis kit. Végül a zsűri asztallal közösen nagy nehezen megszületett a megfejtés, és Hámori ült le 2 percre a padra. A DVSC stabilan tartotta a 3-4 gólos előnyt, amikor az újonnan érkező Jovana Jovovity bő egy perc alatt meglőtte első, második majd harmadik gólját is a Loki színeiben, ezzel növelve a két csapat közötti különbséget.

 

A Loki végül 18–10-es, egészen megnyugtató előnnyel vonulhatott le a félidei szünetre készülve a folytatásra.

 

A fordulást követően Petrus találatával kilencre növelte előnyét a Loki, azonban ezt követően megtorpant a gárda. Olyannyira, hogy sorra jöttek a hazai gólok, így a 43. percre 20–18-re visszajött a Siófok, ezzel újra nyílttá téve az összecsapást. Szilágyi Zoltán magához is hívta övéit, hiszen a DVSC a szünetet követő első 14 percben mindössze egyetlen találatot szerzett, ráadásul sorra gyűjtötte két perces büntetéseket az együttes.

Az utolsó 10 percre fordulva egészen kiélezett csata folyt a pályán, a debreceni gárda tartotta 1-2 gólos előnyét, azonban a Siófok hatalmas erőket mozgósított az egyenlítés érdekében.

Ez az 54. percben meg is történt, ekkor Kojics talált be a szélről és alakította 24–24-re az állást. Ekkor kérte ki a debreceni mester harmadik idejét a meccsen, bízva abban, hogy tanácsai hozzásegítik csapatát ahhoz, hogy a véghajrában megszerezze a két pontot. A vezetést azonban a hazaiak szerezték meg Debreczeni-Klivinyi révén, sőt nem sokkal később kettőre növelték a különbséget. Egy perc sem volt a végéig, amikor Kácsor büntetőből egyre visszahozta a Lokit, de a Siófok is kapott egy hetest, amivel lezárták a meccset. 

 

A balatoni együttes végül 28–26-ra győzte le a DVSC Schaeffler csapatát, hiába vezetett a Loki már kilenc góllal a második félidő elején.

 

A szünetet követően teljesen más arcát mutatta mind a két együttes, a debreceniek mindössze 8 gólt szereztek a fordulást követően, és ez kevésnek bizonyult.

 

A tények

Női NB I., 6. forduló
Siófok KC–DVSC Schaeffler 28–26 (10–18)
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok. Vezették: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.
Siófok: Rajcsics – Such 1, Papp N. 4, N’Diaye, Debreczeni-Klivinyi 6(2), Milosavljević 4(1), Mavsar 6(3). Cserék: Herczeg, Kojics 1, Sirián, Juhász, Kajdon 1, Lakatos 3, Wald 2, Puhalák, Csapó. Vezetőedző: Uros Bregar. 
DVSC: Gabriel – Costa 3, Hámori, Bordás, Vámos P., Hornyák, Petrus 3. Cserék: Torda, Füzi-Tóvizi 1, Jovovity 5, Vámos M. 1, Töpfner 3(3), Planéta 4, Kácsor 2(2), Szabó N . 2. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Piros lap: Mavsar (60.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában