Női kézilabda NB I.

2022.12.22. 17:53

A végére bedarálták a Loki kézisei a NEKA csapatát

A fiatal akadémiai csapat a második félidő közepéig tartotta magát, de 27–23-ra nyert a DVSC Schaeffler.

Kácsor Gréta hat góllal járult hozzá a Loki sikeréhez | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatára a Vác ellen aratott hazai győzelme után még várt egy találkozó karácsony előtt. Szilágyi Zoltán és tanítványai, a múlt heti, siófoki meccset követően ismét a magyar tenger partjára utaztak és ezúttal is a délire. A Loki azzal az elhatározással érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) balatonboglári otthonába, hogy két ponttal távozzon, ha már a Siófok ellen ez nem sikerült. 

A válogatott szünet óta lejátszott két meccsen a DVSC egyaránt jól kezdett, magabiztosan kézilabdázott, majd az összegyűjtött tetemes előnyt megmagyarázhatatlan módon leadta. Siófokon ennek vereség lett a vége, a hétvégén a Vác ellen azonban sikerült eggyel nyerni.

Ezúttal viszont nem kezdett annyira meggyőzően a Loki, de ezt el lehetett mondani a NEKA-ról is, hiszen az első négy percben egyáltalán nem esett gól. Aztán Mariana Costa törte meg a csendet vezetést szerezve ezzel a vendégeknek, de nem tudott úgy belendülni a csapat, ahogy a szurkolók várták volna, sőt a 13. percben már hárommal vezetett az akadémiai gárda. Nem sokkal később a hazaiaktól Kellermannak kellett 2 percre leülnie, ezt követően indult meg kicsit a debreceni együttes, és a játékrész hajráját már 10–9-es vezetéssel kezdte meg. A NEKA viszont kihasználta a két perces emberelőnyét, így a szünetre 13–13-as döntetlennél vonultak a felek.

A fordulást követően is hasonló volt a mérkőzés képe, fej-fej mellett haladtak az együttesek, kétgólos előnyt egyik sem tudott kialakítani. A balatoniak több alkalommal is eladták a labdát, vagy szabálytalankodtak támadás közben. Azonban a Loki erősségének tartott gyors indítások nem működtek úgy, ahogy megszokhattuk, így nem sikerült ezekből a szituációkból előnyt kovácsolni. Már a 49. percnél tartott a meccs, amikor pont egy – eddig hiányzó – pillanatok alatt végigvitt támadást követően Füzi-Tóvizi növelte kettőre a debreceni előnyt, ami Petrus révén gyorsan háromra nőtt. 

Ekkor egyből időt is kért a Bohus Bea, hogy rendet tegyen a fejekben. Ez valamennyire sikerült is, mert nem tudott a DVSC átrohanni a hazaiakon, de a 2-3 gólos előnyt tartották a Kácsor Grétáék. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy az utolsó percekig harcoltak azért, hogy közelebb jöjjenek a Lokihoz, azonban mindig volt válasza Planéta Szimonettáéknak a hazai találatokra. Végül 27–23-ra nyert a hajdúsági együttes még úgy is, hogy Töpfner időn túli hetesét Németh Kata kivédte. 

A DVSC Schaeffler nem könnyen, de ezúttal is hozta kötelezőt és két ponttal jöhet haza karácsonyozni. A két ünnep között pedig nem kisebb ellenfél látogat majd Debrecenbe, mint a Győri ETO. Az a találkozó jövő héten pénteken este 19 órától lesz a Hódosban.

BA

A tények

Női kézilabda NB I., 8. forduló
NEKA–DVSC Schaeffler 23–27  (13–13)
Balatonboglár, NEKA Csarnok. Vezették: Héjja Ádám, Kónya Balázs.
NEKA: Wéninger – Gém 1, Kellermann 1(1), Uhrin 6, Szabó L. 1, Varga E. 6, Szabó A. 4. Cserék: Németh K., Zaj, Csíkos 1, Juhász 1, Csata, Molnár 1, Horváth, Kovalcsik 3, Nagy L. Vezetőedző: Bohus Bea
DVSC: Gabriel – Costa 3, Planéta 2, Vámos P., Bordás 1, Jovovity 1, Vámos M 1. Cserék: Torda, Hámori 1, Füzi-Tóvizi 5, Töpfner 2(2), Kácsor 6(1), Petrus 1, Panyi, Szabó N. 4. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában